Ми у Facebook
19.06.2014, 12:19

Новим Генпрокурором став Віталій Ярема [+ДОСЬЄ]

Сьогодні, 19 червня, Верховна Рада підтримала призначення Віталія Яреми на посаду Генерального прокурора України
За постанову № 4113а про призначення його на посаду проголосувало – 329 депутатів.

Як відомо, Віталій Ярема з 27 лютого 2014 — перший віце-прем’єр-міністр України в уряді Арсенія Яценюка. Відповідальний за правоохоронний та силовий блок.

Президент України Петро Порошенко у ВР повідомив, що розглядав різні кандидатури, але зупинився на правоохоронцеві, пише УНН.

Він наголосив, що Віталій Ярема досвідчений захисник прав людини, який пройшов крізь горнила Майдану.

Крім того, глава держави наголосив на необхідності негайного прийняття нового закону про прокуратуру.

МЗС України очолив Павло Клімкін [+ ДОСЬЄ]

Досьє

Віталій Ярема — український політик, фахівець з правоохоронної діяльності. Народний депутат України від партії «Батьківщина», колишній начальник Головного управління МВС України в м. Києві (2005–2010), генерал-лейтенант міліції у відставці.

У 1971 році пішов до Великокаратульської середньої школи Переяслав-Хмельницького району Київської області. Після закінчення школи працював у Переяслав-Хмельницькому звірогосподарстві. З 1981 по 1983 роки проходив дійсну військову службу у лавах Радянської Армії.

У грудні 1983 року поступив на службу в органи внутрішніх справ на посаді міліціонера дивізіону міліції відділу позавідомчої охорони при Дніпровському РВВС м. Києва.

З 1985 по 1987 роки навчався у Калінінградській спеціальній середній школі міліції МВС СРСР. У 1987 році був направлений для подальшого проходження служби дільничним інспектором міліції Дніпровського районного відділу внутрішніх справ УВС м. Києва.

1989–1993 — навчався на заочному відділенні Академії внутрішніх справ України за спеціальністю правознавство.

З 1990 року проходив службу на посадах оперуповноваженого та заступника начальника відділу карного розшуку Дніпровського РВВС ГУВС м. Києва.

Валерія Гонтарєва очолила Нацбанк [+ДОСЬЄ]

У червні 1993 року призначений заступником начальника відділу — начальником відділення відділу з боротьби з груповими і організованими злочинними проявами управління карного розшуку ГУВС м. Києва. З грудня 1994 року працював заступником начальника управління карного розшуку — начальником відділу з боротьби з груповими і організованими злочинними проявами, з 1997 року — начальником управління карного розшуку.

У грудні 1999 року призначений 1-м заступником начальника Головного управління карного розшуку МВС України, а у березні 2001 року — начальником УМВС України на Львівській залізниці. У лютому 2003 року призначений першим заступником начальника Головного управління — начальником управління з боротьби з організованою злочинністю ГУМВС України в м. Києві.

З серпня по листопад 2003 року працював заступником начальника Департаменту карного розшуку — начальником управління з боротьби з організованою злочинністю, а з 2003 року по 2005 рік — першим заступником начальника Департаменту карного розшуку МВС України. У лютому 2005 року призначений на посаду начальника Головного управління МВС України в м. Києві. 12 березня 2010 подав у відставку з посади керівника столичної міліції.








На правах реклами