Ми у Facebook
19.06.2014, 14:54

Рівненщина: співробітники УМВС України викрили групу, яка торгувала водійськими посвідченнями

Працівники управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Рівненській області відшукали групу людей, які налагодили корупційну схему отримання хабарів від фізичних осіб за видачу їм посвідчень водія спецтранспортних засобів с/г призначення.
Як зазначив начальник відділу боротьби з корупцією УБОЗ УМВС України в Рівненській області майор міліції Павло Ковальчук, спільники упродовж поточного року на системній основі вимагали та отримували неправомірну вигоду від громадян за оформлення та виготовлення свідоцтв про проходження навчання, складання державних екзаменів та видачу посвідчень водія. До угруповання увійшли заступник директора вищого професійного училища та 2 головних спеціаліста обласної Держсільгоспінспекції. За грошову винагороду посвідчення водіїв отримували особи, які фактично не проходили навчання та не володіли відповідними навиками.

Оперативники УБОЗ змогли викрити зловмисників так би мовити «на гарячому». Під час проведення комплексу слідчих дій, зафіксовано 5 фактів вимагання та поетапного отримання неправомірної вигоди вказаними особами, за співучастю з ще одним головним спеціалістом Державної інспекції сільського господарства в Рівненській області. Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Окрім цього, під час проведення слідчих дій у службовому кабінеті заступника директора вищого професійного училища правоохоронці виявили та вилучили 300 набоїв калібру 5,6 мм, які вже направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС.

Як повідомляє СЗГ УМВС України в Рівненській області, на даний час триває досудове розслідування за частиною 4 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.





На правах реклами