Ми у Facebook
19.06.2014, 15:50

Рівненський військовий може бути у полоні терористів ЛНР [+Відео]

Військовий з Рівненщини може бути одним із полонених так званої Луганської народної республіки.
На відео, розповсюдженому в інтернеті, начальник внутрішньої безпеки та контррозвідки самопроголошеної ЛНР Володимир Громов заявляє: у них в полоні знаходиться три бійці Нацгвардії. Один із них - мешканець Рівненщини Маринич Віталій Валентинович, 1990 року народження, із села у Рівненському районі, передає Радіо Трек.

Починаючи з 3:16 на відео видно полоненого бійця з кров'ю на обличчі. Громов звертається до нього і вимагає подзвонити матері.

"Ви згадуєте, що у вас хвора мама, тільки коли потрапляєте у полон", - звернувся Громов до полоненого бійця.

Сили АТО перейшли до активних дій після відмови терористів скласти зброю

Був набраний номер, за твердженням Громова - номер матері полоненого. У ході розмови по телефону боєць повідомив їй про своє полонення і попросив приїхати і забрати його.


На відео присутня ненормативна лексика

Офіційних коментарів з цього приводу поки немає. Тим часом місцеві ЗМІ повідомляють, що мама полоненого вже вирушила на Луганщину.

Віталія Валентиновича Маринича, 1990 року народження, мобілізували ще весною. Хлопець із Рівненського району разом із кількома десятками юнаків з цієї ж місцевості потрапив на схід. А днями його взяли у полон сепаратисти. Разом із двома іншими українськими солдатами, пише ivnepost.rv.ua.

ІНФОГРАФІКА: Як вижити в полоні: поради для журналістів

Мати Віталія отримала дзвінок від хлопця на початку тижня. Той сказав, що він у полоні і що сепаратисти вимагають, аби вона його забрала. Вони хочуть, аби батьки полонених показово приїхали по своїх дітей на схід.

У сільській раді розповіли, що мати хлопця Людмила сьогодні вкотре приходила до них. Жінка безперервно ридає. Чиновники краю намагаються допомогти. Віталію сепаратисти більше не давали можливості зателефонувати додому. Проте селяни бачили хлопця на одному з недавніх відео, які сепаратисти виставили у мережу.

У Луганську почався обмін загиблими між силовиками АТО і бойовиками "ЛНР"

Віталій — не єдина дитина у батьків. Як розповідають у сільраді, сім'я Мариничів дуже працьовита.

На фото — один із трьох полонених українських вояків.





На правах реклами