Ми у Facebook
21.06.2014, 12:03

Рівне: на місці в'язниці тепер гримить дискотека [+Фото]

Здавалося, тільки нещодавно активісти вимагали у рівненської влади закрити у приміщенні колишньої в'язниці кафе, а зараз там вже проходять дискотеки.
На місці колишньої в’язниці, що на вулиці Соборна, 16 а в Рівному постійно тривають дискусії. Так, активісти просили, щоб на місці в’язниці не розміщувалися розважальні заклади. Була пропозиція створити у приміщенні музей, натомість там лунає музика та проходять дискотеки.

На своїй сторінці у фейсбук депутат Рівненської міської ради Олександр Лащук розповів, хто є лобістами цього питання і чому правоохоронці не реагують на цей процес.

Рівненщина: планують посилення на україно-білоруському кордоні

"В колишній катівні НКВС (Соборна, 16а) відкрилось вже не просто кафе, а супер-дискотека. Власники спокійно працюють після 22 год. без рішення виконкому. Гарний мають дах: від правоохоронців і місцевої влади до прокуратури.

Правоохоронці, які прибули на виклик про незаконно роботу в нічний час закладу громадського харчування 17 червня 2014 року поводили себе упереджено, свідомо затримали час прибуття на виклик і припускаю, що попередили власників приміщення про своє прибуття, щоб вони виводили відвідувачів і приховали незаконну торгівлю підакцизними товарами (алкоголь). Свідчення взяли лише від мене на мою ж вимогу, від інших людей брати свідчення відмовились.

15 червня 2014 року в кафе «Глобус», в День трауру за загиблими військовими, там була організована публічна нічна дискотека.

Крім того, один зі співвласників Шевчик Руслан, - цинічно знищив елементи пам’ятної дошки «Тризуб» і «Хрест» (див. фото.) загиблим в роки ІІ Світової війни.

У Рівному вартість проїзду буде 3 гривні? [+Відео]

Мені правоохоронці тепер розповідають, що на пам'ятну дошку документів немає, хоча більше року тому В.Гайчук з О.Булигою обіцяли взяти її на баланс. Більше того, власники приміщення відновлення пам’ятної дошки пропонують здійснити за кошти місцевого бюджету.
Ні музею, ні місцевій владі, ні правоохоронним органам, незважаючи на численні звернення, до цього справи немає.



Варто зазначити, що всі власники приміщень з метою уникнення сплати за землю територіальній громаді м.Рівне, пропонують схему викупу землі під приміщеннями (Соборна, 16а, Соборна, 16) під промислове призначення (вже розглядається рішення в Рівнераді), хоча всі без виключення власники приміщень працюють у сфері громадського харчування і послуг, і взагалі не займаються виробництвом.

Лобістом забудов на вул. Соборна, 16 (16а) та земельних схем виступав В.Гайчук (заступник начальника УКБ Рівненського міськвиконкому).

Цікаво, що всім власникам говорили вже 2 роки, не вступайте у змову з чиновниками. Розуміємо, що це приватна власність- Ви вклали гроші. Але якщо робите заклади громадського харчування, то щось не викликаюче, спокійне, обережно з алкоголем. До спортзалу там діла ніхто немає, до магазинів, до комп"ютерної академії, офісних приміщень теж. Ні, - треба не просто кафе, а дискотеку, треба не просто зняти пам"ятну дошку, а побити її. Ще і всупереч закону це все робити в нічний час без дозвільних документів місцевого самоврядування"
, - зазначив Олександр Лащук.

Чи знайде розголос це питання і чи будуть активісти вимагати закриття розважальних закладів у цьому приміщенні, дізнаємося вже найближчим часом.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ