Ми у Facebook
22.06.2014, 00:20

Рівненщина: Патріарх Філарет очолить богослужіння на Козацьких могилах

Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет очолить богослужіння у Свято-Георгіївському чоловічому монастирі на Козацьких могилах (с.Пляшева Радивилівського району Рівненської області) 22 червня.
Цього дня тут відбудуться церковні та державні урочистості із вшанування памяті українських козаків та селян - героїв битви під Берестечком - та з нагоди 100-річчя від часу освячення головного храму обителі - Свято-Георгіївського собору, повідомили з прес-служби Рівненської єпархії УПЦ КП.

Рівненські козаки вирушають у похід на конях і возах

Початок - у неділю, 22 червня, о 9 годині. Божественна літургія та Вселенська панахида за участю Святішого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, керуючого Рівненською єпархією Української Православної Церкви Київського Патріархату архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона та духовенства Рівненської єпархії УПЦ КП та сусідніх областей триватиме до 12 години. Далі відбудеться урочиста хода до пам’ятника українським козакам та селянам, полеглим у битві під Берестечком, із покладанням квітів.

Як проходитиме цього року козацьке свято під Берестечком [Програма заходів]





На правах реклами