Ми у Facebook
23.06.2014, 01:42

Допомога членам сімей загиблих «Небесної сотні»: уряд затвердив зміни

Кабінет Міністрів доопрацював механізм виплат соціальних допомог та розширив перелік осіб, які мають право на отримання виплат членам сімей загиблих «Небесної сотні».
Відтепер доплати до пенсій у зв’язку з втратою годувальника становитимуть не 5 000 грн. на сім’ю як зараз, а залежатимуть від кількості непрацездатних членів: на двох непрацездатних членів сім’ї – 6 500 гривень, на трьох та більше непрацездатних членів сім’ї – 8 000 гривень.

Незабаром у Рівному створять авторську композицію «Небесна Сотня»

Відповідне рішення Уряд прийняв на засіданні 18 червня 2014 року, внісши зміни до постанови від 28 березня 2014 року №76 «Про соціальний захист членів сімей осіб, смерть яких пов’язана з участю в масових акціях громадського протесту, що відбулися в період з 21 листопада 2013 року по 21лютого 2014 року».

Загалом, збільшення розміру доплат до пенсії отримають 17 родин. Кількість сімей, які отримають доплату до пенсії, з урахуванням встановленого права, не зміниться – це 44 родини, в складі яких непрацездатна 71 особа.

Встановлено винних у розстрілі понад 70 осіб з Небесної сотні

Як повідомляє прес-служба Мінсоцполітики, нові розміри доплати встановлюються з 1 квітня, тому, для цих сімей буде проведено відповідну доплату.

Щодо виплати одноразової грошової допомоги, то, з урахуванням встановленого права на отримання виплат, на сьогодні їх можуть отримувати та вже отримала 71 сім’я. Завдяки запропонованим змінам, право на одноразову грошову допомогу, розмір якої становить 121 800 грн., отримали 15 родин, члени яких є працездатними. Таким чином, відповідну виплату отримають 86 з 98 сімей, загиблих в масових акціях громадського протесту.

Рівне: яку вулицю пропонують перейменувати на честь Небесної Сотні

До слова, на недавній сесії Рівнеради депутати вирішили присвоїти звання Почесних громадян Рівного (посмертно) трьом рівнянам - героям Небесної Сотні: Валентину Опанасюку, Георгію Арутюняну та Олександру Храпаченку. А місцеві громадські активісти тим часом збирають підписи за перейменування на честь героїв Небесної Сотні вулиці Кіквідзе, що в районі залізничного вокзалу у Рівному.





На правах реклами