Ми у Facebook
24.06.2014, 20:01

Під Слов'янськом збитий український вертоліт: 9 загиблих

Під Слов'янськом біля гори Карачун терористи збили український військовий вертоліт Мі-8.
Як повідомив Владислав Селезньов у своєму Facebook, вертоліт сил АТО МІ-8 був збитий близько 17 години в районі гори Карачун пуском ракети з ПЗРК. Вертоліт повертався з українського блокпоста після виконання завдання з доставки вантажів. Бойовики, випустивши ракету, зникли в найближчому селі Билбасівка, пише news.bigmir.net.
 
На борту вертольота, за словами Селезньова, знаходилися фахівці, які встановлювали апаратуру з метою організації моніторингу простору, фіксації фактів порушення Плану мирного врегулювання конфлікту на сході України.

Мирний план Порошенка: остаточний варіант

На даний час на місці падіння вертольота працює пошуково-рятувальна група.
 
Цю інформацію підтвердив і керівник групи Інформаційний опір Дмитро Тимчук. "За попередніми даними, загинули 9 військовослужбовців, у тому числі 3 члени екіпажу", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Також бійці Нацгвардії, які стоять на одному з блокпостів поблизу міста, повідомили Українській правді, що вертоліт підбили при зльоті з гори. За їх словами, встановлено місце, звідки стріляли по вертольоту, і туди спрямована військова техніка.
 
На борту вертольота перебувало 9 осіб. За попередньою інформацією, в результаті падіння вертольота всі, хто знаходилися на його борту, загинули.

Станом на зараз відомо, що 3 членів екіпажу були із Бродів (Львівська область), 2 – із Кіровограда та 4 – з Києва.

Як відомо, у понеділок на переговорах між українською владою, ОБСЄ та представниками терористів в Донецьку досягли домовленості про двостороннє припинення вогню, яке мало тривати до 10 ранку 27 червня.

За 2 доби терористи порушили перемир'я 20 разів: КАРТА

Це вже не перша подібна трагедія - 29 травня терористи з ПЗРК збили український вертоліт, увозивший військових зі Слов'янська для ротації. 14 осіб, що були у вертольоті, загинули.
 
16 червня о Луганську також з ПЗРК був збитий літак ВПС України - військово-транспортний Іл-76, який заходив на посадку в аеропорту. Загинули 49 людей.
 
22 червня за нез'ясованих обставин в Харківській області впав вертоліт МІ-8, що належить Держслужбі України з НС, але використовується для потреб АТО. У результаті аварії загинули три члени екіпажу.





На правах реклами