Ми у Facebook
25.06.2014, 06:40

Порошенко не виключає дострокового скасування перемир'я

Силовики отримали наказ без коливань відкривати у відповідь вогонь.
Президент України Петро Порошенко віддав наказ керівникам силових структур відкривати вогонь у відповідь на атаки українських армійців з боку членів НЗФ, і не виключив дострокового скасування перемир'я.

Як повідомляє прес-служба Глави держави, такий наказ Порошенко озвучив на зустрічі з силовиками у вівторок ввечері.

Під Слов'янськом збитий український вертоліт: 9 загиблих

"24 червня бойовики, всупереч власним обіцянкам дотримуватися режиму припинення вогню, даними в Донецьку на зустрічі з представниками тристоронньої контактної групи, збили вертоліт Збройних сил України, унаслідок чого загинули 9 людей. З моменту оголошення мирного плану Президента терористи 35 разів відкривали вогонь по українських військових", - йдеться у повідомленні.

Мирний план Порошенка: остаточний варіант

Глава держави віддав наказ "без коливань відкривати вогонь у відповідь".

"Президент не виключає, що режим припинення вогню може бути скасований достроково, беручи до уваги постійне його порушення бойовиками, які контролюють ззовні", - підкреслює прес-служба.

За 2 доби терористи порушили перемир'я 20 разів: КАРТА

Крім того, Петро Порошенко сподівається на проведення 25 червня чотиристоронньої телефонної конференції за участю канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Франсуа Олланда і президента Росії Володимира Путіна.

"Петро Порошенко розраховує, що результатом цієї розмови стануть практичні кроки Росії щодо забезпечення роззброєння та відкликання найманців з території України, а також запровадження надійного режиму безпеки на кордоні", - йдеться у повідомленні.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ