Ми у Facebook
25.06.2014, 17:27

Чехія спростила українцям порядок отримання робочих віз

Відтепер рівнянам, які хочуть поїхати у Чехію на заробітки, подавати окремо документи на 90-денну робочу візу і на “зелену карту” не обов'язково.
Замість двох документів бажаючим легально працювати в Чеській Республіці українцям видаватимуть єдину "Карту працевлаштованого штатного працівника". Про це повідомяє Генеральне консульство Чеської Республіки у Львові.

Із 24 червня набули чинності зміни до законів про перебування іноземців у Чеській Республіці. Замість візи та “зеленої” карти іноземцям, які бажають працювати в Чеській Республіці, тепер потрібна лише одна пластикова карта з біометричними елементами, що дає одночасно і дозвіл на роботу, і право на перебування.

Заяву на отримання "робочої" карти можна подати у консульстві або, у випадку перебування у Чехії з 90-денною візою - у канцелярію Міністерства внутрішніх справ.

Більш детальну інформацію можна знайти на сайті Генерального консульства Чеської Республіки у Львові,
сайті Міністерства праці та соціального захисту ЧР
та інтегрованому порталі Міністерства внутрішніх справ та міністерства праці Чеської Республіки за посиланнями:

http://www.mvcr.cz/clanek/zamestnanecka-karta.aspx
http://portal.mpsv.cz/sz/zahr_zam

Нагадаємо, до сьогоднішнього дня всі іноземці, крім громадян ЄС, країн, що входять в Єврозону, і Швейцарії, які бажали працювати в Чехії, повинні були спочатку отримати дозвіл на роботу від місцевої служби зайнятості. Після цього починався процес отримання довгострокової візи (на термін більше 90 днів), яку видавало Міністерство внутрішніх справ Чеської Республіки.

Кому з рівнян спростили в`їзд у Чехію

Тепер українцям, які хочуть поїхати у Чехію на заробітки, подавати документи на 90-денну робочу візу не обов'язково. На основі письмової заяви чеські чиновники видаватимуть пластикову картку, яка буде одночасно і дозволом на роботу, і правом на перебування у країні.

Майбутній легальний заробітчанин повинен показати рівень володіння своєю професією. Від майбутнього роботодавця вимагається трудовий договір. Місячний заробіток іноземця не повинен бути нижче середньої заробітної праці в Чехії. Кількість робочих годин не повинна бути менше 15 у тиждень.

Карта буде видаватися на 2 роки з можливістю продовження, повідомляє інформаційний портал 420on.cz.

Нагадаємо, мешканці Рівного та Рівненської області подають заяву на отримання віз у Генеральному консульстві Чеської Республіки у Львові.
Поштова адреса: вул.Антоновича, 130, 79057 м. Львів
Tелефони: +38 032 2976893, +38 032 2976894
Факс: +38 032 2976896, +38 032 2372763
e-mail: lvov@embassy.mzv.cz
Сайт Генерального консульства Чеської Республіки у Львові





На правах реклами