Ми у Facebook
26.06.2014, 10:45

Рівнянам на замітку: як скласти успішне резюме

Аби знайти хорошу роботу у наш тяжкий час, важливо бути не лише кваліфікованим працівником, але й гарно себе представити - зовнішній вигляд, резюме, рекомендації. Найбільше уваги потрібно приділити вашому резюме — саме воно створює в майбутнього роботодавця перше враження про кандидата.
Дослідницький центр Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна розповів, чого ж не повинно бути в резюме шукача роботи.

Резюме повинно створювати якомога краще враження. До написання резюме слід підходити так само ретельно, як і до вибору одягу для співбесіди. В описі ваших навичок і досвіду роботи не повинно бути жодної граматичної або синтаксичної помилки. Обов’язково перечитайте резюме перед відправкою роботодавцю.

Що повинно бути вказане у резюме:


- приклади найбільш видатних досягнень кандидата;
- його фото;
- інформація про володіння мовами;
- приклади найбільш успішних проектів;
- контакти тих, хто може його порекомендувати.

78% рекрутерів позитивно оцінюють наявність бажаної зарплати в резюме. З одного боку, це відразу ж дозволяє їм відібрати тих кандидатів, запити яких найбільш адекватні й відповідають їхньому рівню кваліфікації. З іншого боку, це дозволяє уникнути безглуздих співбесід, коли пропонований рівень оплати очевидно здасться пошукачеві недостатнім.

Більше ніж половині рекрутерів буде приємно читати про хобі та захопленнях кандидата, оскільки це допомагає побачити, чим загалом цікавиться людина, і дає загальне уявлення про його особистість. Резюме повинно бути унікальним не тільки для самого кандидата, але і для HR-спеціаліста, якого в принципі здивувати дуже складно, а ще складніше — здивувати у позитивному сенсі. Тим не менше, знаходяться і ті рекрутери, яким такого плану інформація може здатися зайвою. Втім, таких мало: тільки один спеціаліст із 20.

Більше за все рекрутерів дратують граматичні помилки. 87% менеджерів із персоналу дуже негативно оцінюють наявність граматичних помилок у резюме, а це значно знижує шанси пошукача добитись бажаної посади. Байдужий до граматики лише один із десяти рекрутерів.

Помилки в датах, цифрах, номерах телефонів
- на це негативно реагують 3/4 опитаних HR-ів.

Как не испортить репутацию во время поиска работы

У жодному разі пошукачам не варто вказувати в резюме конфіденційну інформацію про попереднє місце роботи. Це не тільки може зашкодити колишньому роботодавцю, але й справляє погане враження на майбутнього наймача.

Не варто також використовувати стандартні фрази, які можна знайти в шаблонних резюме на різноманітних інформаційних ресурсах. Резюме, що містить банальне «креативний, активний, командний гравець», точно не сподобається кожному третьому HR-спеціалісту.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua. Загалом було опитано 476 HR-спеціалістів.

Робота у Рівному: свіжі оголошення





На правах реклами