Ми у Facebook
26.06.2014, 14:26

Продаж алкоголю у Рівному в нічний час – бути чи не бути?

У Рівному відбулися громадські слухання щодо обмеження продажу алкоголю у нічний час по усьому місту. На засіданні думками ділилися представники міської влади, громадських організацій, підприємці та ЗМІ.
У середу, 25 червня, після годинних дебатів думки в залі розділилися. Частина людей погодилася з пропозицією Рівненської міськради рекомендувати обмежити продаж алкогольних, слабоалкогольних, напоїв столових вин та пива у стаціонарних об’єктах торгівлі та малих архітектурних формах, за винятком закладів ресторанного господарства з 22:00 до 08:00, але лунали пропозиції замість восьмої години встановити десяту годину ранку. Проти таких намірів виступали лише підприємці.

Активісти пікетували прокуратуру Рівненської області [+Фото]


За їхнім переконанням, потрібно ввести подібні обмеження не лише на дрібні торгові точки, але й на супермаркети міста, щоб умови були для всіх рівні.

- Якщо ми сьогодні ставимо питання боротьби із продажем алкоголю, то це потрібно починати зі школи та сім’ї. Це питання треба вирішувати, але не треба рубати відразу, а просто все правильно обдумати. Насамперед, треба ламати цілу систему, яка вже давно прогнила, - сказав підприємець Віктор Паламарчук.

Представники місцевої самооборони притримуються іншої позиції – вони вважають, що не потрібно обмежувати роботу цілодобових магазинів, бо їх у Рівному лише 5, а робити обмеження на роботу ресторанів, адже з відвідувачами таких закладів виникає найбільше проблем.

На Рівненщині вартість проїзду піднімуть до 3 гривень 70 копійок


- Проблема алкоголізму в Україні, а особливо дитячого, є надзвичайно важливою. Розглядати тему алкоголю в країні потрібно комплексно. Ми неодноразово вивчали цю проблему і в Україні, і за кордоном, і вважаємо, що обмеження доступу населення до алкоголю – це надзвичайно важливий крок. Аби відбулися позитивні зрушення, потрібно, насамперед, заборонити рекламування спиртного, - наголосив отець Віталій Поровчук.

Наголосимо, що кожну почуту думку на засіданні вносили до протоколу аби розглянути їх більш детально на сесії міської ради.





На правах реклами