Ми у Facebook
27.06.2014, 11:42

Чи повернуться на Лебединку чорні лебеді?

Досі на водоймі парку Молоді, більш відомого як Лебединка, немає чорних лебедів. Їх не випускають, бо остерігаються, що цих птахів можуть загризти бродячі пси.
Олег Павлюк, директор Рівненського зоопарку:

— Цього року бродячі собаки вже двічі нападали на білих лебедів, які живуть на цій водоймі. На щастя, люди відбили птахів від собак. А чорні лебеді — більш довірливі за білих і багато часу проводять на березі. Тому поки що вирішили їх не випускати на водойму. Вони залишаються в зоопарку.

Є ще одна проблема, яка загрожує лебедям — це рибалки. Якось ми їх на тій водоймі водночас налічили аж 12. Торік вимушені були рятувати лебедя, який ковтнув гачок від вудочки.

Чи побачать рівняни цього року на Лебединці чорних лебедів? Можливо, ми їх випустимо на День міста.

Рівненщина: в Острозі міст теж став жовто-блакитним


Володимир Хомко, міський голова Рівного:


— Нещодавно я був у Канаді і мене здивувало те, що в цій державі бродячих псів відстрілюють, на відміну від України, де за знищення вуличної тварини загрожує кримінальна відповідальність. У нас також була зустріч з румунською делегацією. І вони розповіли, що в їхній державі через заборону відстрілу бродячі пси настільки розмножилися, що це стало національною катастрофою. Ми теж можемо такого дочекатися.

Рівне: вісім церков отримають гроші з міського бюджету

Тамара Лук'янчук, завідувачка комунального притулку для собак, голова громадської зоозахисної організації "Під егідою":

— Лише два тижні тому ми розпочали стерилізацію собак за кошти, виділені на відповідну міську програму. Адже досі мали борги перед ветеринаром, який погодився їх стерилізувати. Тільки два місяці тому змогли з ним нарешті розрахуватися за минулий рік. Втім, загалом з початку року вже простерилізували 130 бродячих псів. Це робили рівняни за власний кошт, а громадська організація "Умка" позначала вуха простерилізованих спеціальними кліпсами. Загалом у місті простерилізовано вже близько 600 псів, з них тільки 173 — за кошт міського бюджету. Суттєво допоможуть нам незабаром і волонтери організації FOUR PAWS, які надають гуманітарну допомогу містам України, безкоштовно стерилізуючи собак. Вони приїдуть у місто 30 червня. За три тижні зможуть простерилізувати близько 300 псів.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ