Ми у Facebook
03.07.2014, 11:43

Рівненський радіозавод повертають державі

Господарський суд Рівненської області розірвав угоду купівлі-продажу контрольного пакета акцій Рівненського радіозаводу. Якщо нинішній власник підприємства — ТОВ "Енергоінвест" — не скасує рішення в Апеляційному суді, збанкрутілий завод повернуть державі.
Контрольний пакет акцій Рівненського радіотехнічного заводу "Енергоінвест" придбав за 25,5 млн. грн. у 2008 році. Ще тоді навколо суми виник скандал. Фонд держмайна звинуватили у тому, що продали завод занадто дешево. Чергове невдоволення виникло років три тому, коли інвестор замість того, щоб вкладати обіцяні кошти у розвиток виробництва, почав добиватися, аби завод визнали банкрутом. У березні суд таки офіційно визнав радіозавод збанкрутілим, і зараз на підприємстві працює ліквідаційна комісія. Фонд держмайна, який виграв минулого тижня господарський суд про розірвання договору купівлі-продажу, з подібними позовами звертався не вперше, проте досі безуспішно.

На одній з вулиць Рівного оформили патріотичний дворик

Володимир Іванов, начальник регіонального відділення Фонду держмайна України:

— Якщо "Енергоінвест" не подасть апеляційну скаргу або ж її не задовольнять, то лише технічна справа — повернути державі контрольний пакет акцій. Щоправда, ми навіть достеменно не знаємо, що лишилося на заводі. Хоча розуміємо, що небагато — його таки добряче роздерибанили. Хочемо також, аби ТОВ "Енергоінвест" сплатило штраф за невиконані інвестиційні зобов'язання. Українське законодавство передбачає, що він має дорівнювати ціні придбаних акцій, тобто близько 25,5 млн. грн.





На правах реклами