Ми у Facebook
03.07.2014, 14:52

Надзвичайні події на Рівненщині за тиждень: наркотики, вкрадений коньяк та покарання

Знайомимо вас з найцікавішими та найрезонанснішими надзвичайними подіями за тиждень, що минув (з 30 червня до 6 липня).
Неповнолітні обікрали магазин на три роки в’язниці

Законної сили набув вирок Демидівського райсуду стосовно двох неповнолітніх мешканців району, які у 2013 році скоїли дві крадіжки з сільських магазинів.

Раніше судимий 16-річний Михайло спільно зі своїм односельцем 17–річним Валентином, попередньо змовившись, вирішили скоїти крадіжку з сільського магазину. Взяли речі першої необхідності: продукти, цигарки та спиртне. Хлопці потрапили до торгового залу через вікно на горищі, тому власник лише за два дні дізнався про непроханих візитерів і сповістив у міліцію.

Після першої вдалої оборудки хлопці здійснили наступну, але вже в «курортних» Хрінниках. Двері підважили, а із полиць цього разу взяли слабоалкогольні напої.

– На час досудового розслідування Михайло, зважаючи на попередню судимість, перебував під вартою, – нагадав деталі кримінальних проваджень тимчасово виконуючий обов’язки начальника Млинівського райвідділу УМВС Сергій ВОЛКОВ. – Хлопця засуджено до трьох з половиною років ув’язнення, а Валентин отримав на чотири місяці менший строк. Однак суд звільнив його від цього покарання, встановивши півторарічний іспитовий термін.

Генпрокуратура повідомляє: Олександр Музичко — не бандит


Вимагачі отримали покарання

Млинівській районний суд суворо покарав злочинне угруповання, до складу якого входило восьмеро жителів району. Групу затримали у 2009 році за численні погрози, пошкодження та крадіжки майна громадян різних ступенів тяжкості, вимагання, розбої, у тому числі групові, численні шахрайства, протидію законній господарській діяльності, а в довершення ще й незаконне позбавлення волі людини, нагадують у Млинівському РВ УМВС. Суд довів їхню вину в 15 резонансних злочинах, де є потерпілі.

Суд постановив: 56-річному Володимиру призначено покарання у вигляді 13 років позбавлення волі та штрафу в розмірі 17000 гривень; 33-річний Олег «сів» до в’язниці на 9 років. Додатковим покаранням обом чоловікам обрано конфіскацію всього їхнього майна. Троє їх спільників, 33-річний Олександр, 35-річний Іван та 38-річний Віталій, отримали по 3 роки тюрми, проте суд звільнив чоловіків від відбування покарання, встановивши кожному по 3 роки іспитового терміну. 32-річний Андрій та 42-річний Руслан засуджені до 4 років ув’язнення із заміною кари на дво- та трирічний іспитові строки відповідно. Ще одному підсудному, 28-річному В’ячеславу, «п’ятилітку» у колонії замінено трьома роками іспитового строку.

Рівненщина: чергова партія наркотиків не потрапила до ув'язнених

13-річний мотоцикліст травмувався на дорозі


Як повідомляють співробітники прес-служби ВДАІ УМВС України в Рівненській області, 25 червня близько 22 години в с. Старе Село Рокитнівського району неповнолітній не впорався з керуванням та наїхав на Volkswagen Passat під керуванням 29-річного громадянина, який рухався попереду в попутному напрямку. Внаслідок ДТП хлопець переламав ліве передпліччя, поранив шию та голову й потрапив до лікарні.

Молодик намагався вкрасти дві пляшки коньяку


Близько десятої вечора охоронці одного з рівненських супермаркетів помітили на камерах відеоспостереження, як невідомий чоловік взяв з прилавка дві пляшки коньяку. Він заховав їх під футболку, а працівники торгового закладу викликали правоохоронців. У молодика справді знайшли дві пляшки коньяку, загальною вартістю майже триста гривень. Чоловіка затримали.
– Чому він взяв цей алкоголь, пояснити не міг: то говорив, що для друзів, а через хвилину вже придумував іншу версію. З’ясувалося, що він перебуває у нетверезому стані, – говорить молодший інспектор СВ ГЗ БМО УДСО при УМВС України в Рівненській області старший прапорщик міліції Юрій РАДЮК.
Чоловіка підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 статті 185 Кримінального Кодексу України.

Рівненщина: мотоцикліст загинув через необережність


Чергова партія наркотиків не потрапила до ув'язнених


Днями у посилці, що надійшла для засудженого С. Городищенської виправної колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Рівненській області (№96), від жительки м.Шепетівка Хмельницької області, працівники установи виявили та вилучили кристалічну речовину, білого кольору невідомого походження.
«Під час огляду посилки, співробітниками колонії було виявлено та вилучено кристалічну речовину білого кольору невідомого походження, яка була зашита у рушник» – розповідає начальник колонії Юрій ЛУЦУК.

Про подію повідомили працівників Рівненського РВ УМВС України у Рівненській області, проводиться перевірка. Речовину направлено на експертизу.





На правах реклами