Ми у Facebook
06.07.2014, 13:10

Рівненщина: виправна колонія у Городищі змайструвала сонячний колектор

4 липня керівництво Городищенської виправної колонії №96 продемонструвало результати роботи сонячного колектора для нагріву води, якого зібрали власноруч.
Сонячна установка, площею 10 м. кв., нагріває 800 л. води за сонячний день для миття посуду в їдальні колонії. Це заощаджує половину енерговитрат їдальні.

Раніше для нагріву води колонія використовувала дрова та вугілля. Відповідно, затрачалися час та ресурси на його пошук, закупівлю і транспортування. Наразі умови стали комфортнішими, адже сонячна енергія є безкоштовною, екологічно чистою і тепер доступною в установі.

Сонячний колектор, встановлений на фасаді їдальні колонії, коштує близько чотирнадцяти тисяч гривень. П’ять тисяч гривень на витратні матеріали були надані Екоклубом у рамках проекту «Увімкни сонце – живи комфортно». Решту необхідного для виготовлення колектора забезпечила колонія.

Екстремальний водний відпочинок на Рівненщині [+Фото]


Довідково: Про можливість нагрівати воду сонцем керівництво Управління пенітенціарної служби Рівненської області дізналось від колег з Маневицької колонії. Там завдяки проекту встановили саморобний сонячний колектор влітку минулого року. Нагадаємо, що Екоклуб розпочав реалізацію проекту «Увімкни сонце – живи комфортно» у 2011 році з Маневицького району, де встановлено уже більше 20 сонячних установок у приватних домогосподарствах.

За матеріалом ГО «Екоклуб»





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ