Ми у Facebook
07.07.2014, 11:08

Уряд затвердив порядок збору і використання благодійних пожертв для української армії

У постанові Кабміну № 222 передбачений і механізм надання можливості громадськості здійснювати контроль за ефективним використанням благодійних пожертв.
Уряд затвердив Порядок фінансового забезпечення потреб національної оборони держави (Збройних Сил України) за рахунок благодійних пожертв фізичних та юридичних осіб для забезпечення бойової, мобілізаційної готовності, боєздатності і функціонування Збройних Сил.

Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів від 2 липня 2014 р. № 222.

Дія цього документа поширюється і на інші військові формування, а також на Державну службу спеціального зв’язку та захисту інформації, йдеться у повідомленні Депертаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Згідно із постановою Кабміну № 222 від 2.07.2014, для отримання благодійних пожертв Міноборони та/або військові частини, заклади та установи відповідно до Порядку відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах Державної казначейської служби, що затверджується Мінфіном, відкривають в органах Казначейства спеціальні реєстраційні рахунки за відповідними бюджетними програмами.

Для організації збирання благодійних пожертв від іноземних фізичних та юридичних осіб Міноборони може залучати благодійні організації, про що укладається угода про співробітництво.

Інформація про реквізити рахунків для благодійних пожертв розміщується на сайті Міноборони, а також письмово надається за запитами благодійників.

Рівненські волонтери: військовим потрібна амуніція та... відсутність ПДВ

Благодійні пожертви спрямовують відповідно до затверджених в установленому законодавством порядку кошторисів на здійснення заходів щодо забезпечення бойової, мобілізаційної готовності, боєздатності та функціонування Збройних Сил.

Також Порядком визначено механізм цільового спрямування коштів, переказу валютних надходжень.

Розподіл благодійних пожертв, що зараховані на спеціальні реєстраційні рахунки Міноборони для фінансового забезпечення потреб Збройних Сил за відповідними напрямами використання, затверджується Міністром оборони або уповноваженою ним посадовою особою.

Для забезпечення здійснення громадського контролю за використанням благодійних пожертв на базі Громадської ради при Міноборони утворюється консультативна комісія, до складу якої можуть входити представники громадських організацій.

Операції, пов’язані з використанням благодійних пожертв, проводяться відповідно до Порядку казначейського обслуговування державного бюджету за витратами, що затверджується Мінфіном.

У Рівному для військових зібрали більше 4 тисяч пар шкарпеток

Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок благодійних пожертв здійснюється в установленому законом порядку.

У разі отримання благодійних пожертв у натуральній формі їх вартість має бути відображена у відповідному бухгалтерському обліку.

У новому Порядку також прописано механізм надання можливості громадськості здійснювати контроль за ефективним використанням благодійних пожертв.





На правах реклами