Ми у Facebook
07.07.2014, 15:13

Рівне: до завершення бойових дій на Донбасі хочуть відмінити розважальні заходи

З такою пропозицією до членів Рівненського міськвиконкому хочуть звернутися громадські активісти. Нагадаємо, що засідання міськвиконкому відбудеться у вівторок, 8 липня.
Міському голові Рівного
Хомку Володимиру Євгеновичу

група волонтерів
"Допомога армії "Рівне"
Благодійний фонд "Скарбниця надії"
Благодійний фонд "Руєвит"
ГО "Громада Сарненщини"
ГО "Поліська Січ"

Відкрите звернення

Група волонтерів вже впродовж двох місяців здійснює у Рівному збір благодійної допомоги для військових. Ця допомога армійцям дуже потрібна, адже з Рівненщини до лав ЗСУ призвано майже 1,5 тисячі мешканців краю. Зараз вони захищають Україну у складі: 51 окремої механізованої бригади, 3 окремого полку спеціального призначення, 8 армійського корпусу, 16 окремої бригади армійської авіації, 24 окремої механізованої бригади, 30 окремої механізованої бригади, 72 окремої механізованої бригади, 95 окремої аеромобільної бригади, батальйону територіальної оборони "Горинь", батальйону Нацгвардії "Донбас", 1 та 2 резервного батальйону, батальйонів "Азов" та "Айдар". Всю роботу волонтери проводять в чіткій координації та тісній співпраці з керівництвом військових частин та рядовими солдатами зокрема. Ми знаємо потреби солдатів та з усіх сил намагаємось допомогти їм максимально швидко.

За час збору волонтерських допомоги вдалося відправити нашим бійцям десятки тонн продуктів, обмундирування та засобів захисту. Крім того відбувається і збір готівкових коштів. На рахунки благодійного фонду "Скарбниця надії" надійшло більше ніж 440 тис.грн. Також майже 30 тисяч гривень зібрали волонтери групи "Допомога армії – Рівне". Тим часом громадські організації ГО "Громада Сарненщини" та "Поліська Січ" зібрали понад 280 тисяч гривень.

Журналісти Рівного знову збиратимуть гроші для військових

Всі кошти витрачаються прозоро та найнагальніші потреби рівненських солдатів. Діяльність волонтерів висвітлюються в місцевих та всеукраїнських ЗМІ.

Тим часом волонтерських рух потребує хоча б елементарної підтримки та розуміння з боку міської влади. У нас не вистачає приміщень для пунктів збору допомоги. Нам потрібна інформаційна підтримка власників площин зовнішньої реклами.

Проте найбільше обурює факт байдужості до смертей українських військовим та мирних громадян міської влади та деякої частини мешканців міста. В той час коли на сході щодня гинуть наші друзі і сусіди, на центральних площах міста проводяться загальноміські фестивалі і народні гуляння. Зокрема фестивалі вина, паради наречених, свята морозива. Всі ці заходи не мають навіть натяку на благодійні починання. Хіба по-християнськи веселитися коли поруч гинуть люди, плачуть матері, дружини, діти? "Ця зима нас змінила?" Це так ми будуємо нову країну? Міська влада має показувати приклад та виступити моральним орієнтиром для рівнян, підвищувати національну та християнську свідомість мешканців міста.

Рівне: журналісти збирали з депутатів гроші на армію


В зв'язку з вищевикладеним, ми просимо:

1. Рекомендувати Рівненському міськвиконкому ухвалити рішення з рекомендацію підприємствам, громадським організаціям утриматися від проведення розважальних загальноміських заходів до завершення бойових дій на Донбасі. Виключенням можуть бути лише ті заходи, які мають благодійну мету або концерти та виступи для військовослухбовців.
2. Тимчасово надати приміщення для облаштування пункту збори волонтерської допомоги для солдатів. Це мають бути просторі освітлювані приміщення, адже волонтери проводять сортування та пакування вантажу для солдатів.
3. Звернутися до підприємців та власників носіїв зовнішньої реклами з проханням розмістити у якості соціальної реклами реквізити благодійного фонду "Скарбниця надії", який займається збором благодійних коштів на підтримку військовим.





На правах реклами