Ми у Facebook
08.07.2014, 20:08

Поради рівнянкам: як економити на домашньому господарстві

У наші непрості часи те, що здавалося несуттєвим, стало актуальним. Деякі прийоми економії реально допомагають сьогодні заощадити.
Як розумно витрачати гроші і як грамотно розпорядитися продуктами з метою економії? Починаємо з продуктів.

Купівля продуктів на базарі
На базарах зелень, овочі і фрукти, м'ясо - дешевше і свіжіше, ніж у магазинах. Купувати на ринку особисто для мене вигідніше і приємніше: і вибір більший, і ціна нижча, і правда все свіженьке. Маленька деталь: майже всі продавці на ринку - перекупники, тобто вони самі не вирощували те, що продають, і якщо не полінуватися і приїхати на ринок раніше, то можна купити все, що хочете, ще за нижчою ціною у тих, хто привозить і здає їм!

Хліб
Як часто ви викидаєте хліб, який не зіпсувався, а просто трохи підсох, і ви його їсти не хочете, а йдете і купуєте свіжий батончик?

Недоїдений хліб підсушуємо в духовці, попередньо нарізавши на невеликі шматочки, і пропускаємо через м'ясорубку. Ми маємо прекрасну панірувальну крихту!

Зелень
Деяка зелень узимку стає дорожчою, ніж улітку. Купуємо її влітку, сушимо, розтираємо руками і зсипаємо в баночку зі щільною кришкою, а взимку, додаючи в гарячі м'ясні та овочеві страви, із задоволенням відчуваємо чудовий аромат.



Різна випічка
У багатьох рецептах присутнє вершкове масло. Половину належної порції можна чудово замінити на маргарин хорошої якості, який набагато дешевше і анітрохи не зіпсує смак. Також при приготуванні різних пиріжків можна використовувати, наприклад, сметану, яка не зіпсувалася, але підсохла або стала кислуватою, те ж саме щодо кефіру.

Купівля борошна, яєць, макаронів і багато чого на вагу значно дешевше, ніж купувати це в упаковці. Згадаю й про дисконтні карти. Якщо ви ходите в один і той же магазин, накопичені бонуси можуть непогано допомогти вашому бюджету.

Тепер спробуємо знайти можливість заощадити при покупці різних товарів.

Економічні лампочки
Так, вони коштують дорожче, ніж прості, але служать набагато довше і здорово економлять електрику. Ми з подругою , після того як купили їх в усі кімнати, порахували рік потому і приємно здивувалися - більше 30 % грошей за світло і на покупку лампочок залишилося в наших гаманцях! Ще один спосіб скоротити оплату за світло - поставити у ванній і туалеті сенсорні лампочки. Ми частенько забуваємо вимикати за собою світло, виходячи звідти, а сенсор зробить це за нас.



Миючі засоби
У всіх магазинах регулярно проходять акції типу «Купи два - отримаєш три», різні виробники в цілях реклами продають продукцію з бонусом «200 мл - безкоштовно!». Та й просто купити велику пачку прального порошку вигідніше, ніж часто купувати маленькі.

Доглядаємо та захищаємо садок та город: квітневі поради рівнянам

Покупка одягу «не в сезон»
Я частенько купую одяг і взуття на всяких акціях, коли, наприклад, у магазині навесні йде скидання цін на зимовий асортимент, і навпаки. Доходить до смішного - річ досить дорога, яка сподобалася мені взимку, навесні купується за 10 % від вартості!

Це далеко не всі приклади. Жіночий Клуб чекає на Ваші секрети значної економії в домашньому господарстві!

Народ скаже, як зав’яже!
Пушинка до пушинки – вийде пір’їнка.

Фото: im.kommersant.ru, kupikupon.com.ua, prodachu.com





На правах реклами