Ми у Facebook
08.07.2014, 16:06

Колишній єпископ з Волині може очолити УПЦ

Митрополит Вінницький і Барський Симеон, який з 1996 року став єпископом відроджуваної стародавньої Володимир-Волинської єпархії, має шанс очолити УПЦ.
Вчора, 7 липня, під час засідання Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри Високопреосвященнішого митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія визначили дату обрання нового Предстоятеля, пише www.pravda.lutsk.ua.

Раніше OGO.ua інформував, скликати Собор єпископів Української Православної Церкви планується в Києві 13 серпня для обрання нового Предстоятеля Української Православної Церкви – Митрополита Київського і всієї України.

Улюблені білі ромашки несли на прощання з митрополитом Володимиром [+Фото]

Нагадаємо, що Блаженніший митрополит Володимир, який був другим Предстоятелем УПЦ, 121 Митрополитом Київським, помер 5 липня. А 7 липня його поховали на братському кладовищі Києво-Печерської лаври.

Як пише Інформаційне агентство Волинські Новини, стало відомо, хто може очолити УПЦ.

На думку релігієзнавця Андрія Юраша, що найбільше шансів стати новим Предстоятелем має митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій, який з 24 лютого цього року – місцеблюститель Київської митрополичої кафедри. Зі слів експерта, «він є прихильником проросійсько-промосковської групи у церкві».

Водночас, на думку Юраша, важко сказати, хто очолить проукраїнську партію на майбутніх виборах: «Драбинка усунули від електорального процесу, тому про нього як про кандидата з формальної точки зору не варто говорити, щоправда Архієрейський собор може все. На мій погляд Драбинко був би чудовою, перспективною постаттю, готовою до важливих кроків та рухів. Але він не є архієреєм, він був вікарієм і не має прав для участі без зміни статуту. В цьому таборі є і інші цікаві постаті, які б могли репрезентувати українську церкву, наприклад, митрополит Вінницький Симеон – харизматична та яскрава особистість, організатор і людина близька до президента Порошенка».

Довідково:

Митрополит Вінницький і Барський Симеон (Володимир Іванович Шостацький) народився 3 листопада 1962 року в селі Райківці Хмельницької області в селянській родині. З 1983 по 1987 рік навчався у Вінницькому медінституті, а протягом 1987-1991 років - у Московській духовній семінарії. 6 грудня 1990 року в Московському Даниловому монастирі пострижений у чернецтво з ім`ям Симеон (на честь Симеона Стовпника. 7 квітня 1995 року возведений у сан ігумена, а 23 листопада того ж року – в сан архімандрита. З 4 травня 1996 року став єпископом Володимир-Волинської єпархії.





На правах реклами