Ми у Facebook
09.07.2014, 12:34

Чим займатиметься Державна фіскальна служба

Кабмін остаточно ліквідував Міністерство доходів та сборів України.
Кабінет міністрів затвердив положення про Державну фіскальну службу, остаточно ліквідувавши, таким чином, Міндоходів, рішення про ліквідацію якого було ухвалене на початку березня поточного року. Про це йдеться у постанові уряду №236, оприлюдненій у газеті "Урядовий кур'єр".

Згідно з постановою, Держфіскальна служба, формування якої було анонсоване Арсенієм Яценюком у травні поточного року, є центральним органом виконавчої влади, вона несе відповідальність за реалізацію держполітики у сфері стягування податків, ведення митної справи, адміністрування єдиного соцвнеску на загальнообов'язкове державне соцстрахування.

Міндоходів України розформували

Крім того, Державна фіскальна служба здійснює державну політику у сфері боротьби з правопорушеннями у рамках виконання податкового, митного законодавства і правил сплати єдиного соцвнеску.

Основними завданнями Держфінслужби, крім реалізації держполітики, визначено: контроль за наповненням бюджету у частини податкових і митних платежів, контроль за виробництвом і оборотом спирту, тютюнових виробів, контроль за своєчасністю розрахунків в інвалюті, дотримання правил ведення готівкових розрахунків і контроль за наявністю ліцензій або патентів для здійснення операцій, що підлягають ліцензуванню або патентуванню.

Як платити місцеві податки і збори, розповіли рівненські податківці

Держфінслужба має право обмінюватися інформацією з іншими органами влади і аналогічними службами іноземних держав, звертатися до суду у передбачених законом випадках, надавати дозвіл на відкриття і експлуатацію митних складів і брати участь у наданні послуг цифровому підпису.

Також Держфінслужба має право проводити аналіз впливу макроекономічних показників і загальноекономічної ситуації в країні на ступінь виконання податкових і митних статей бюджету.

Керівником Державної фінансової служби Кабінет міністрів України призначив Ігоря Білоуса, одночасно звільнивши його з посади першого заступника міністра доходів і зборів.

10 антикорупційних кроків від Кабміну: які зміни чекають українців у найближчі півроку

Заступниками очільника Держфінслужби стали Володимир Хоменко, також звільнений з посади заступника міністра доходів і зборів України, і Анатолій Макаренко.

Як очікується, Володимир Хоменко на посаді першого заступника очільника Держфінслужби займатиметься сферою діяльності податкової міліції і боротьби з податковими злочинами. Анатолій Макаренко на посаді заступника очільника Держфінслужби опікуватиметься митною службою.





На правах реклами