Ми у Facebook
09.07.2014, 13:31

Рівненщина: офіцеру Андрію Бєлкіну можуть посмертно присвоїти звання Героя України

Голова РОДА Сергій Рибачок звернувся до Міністра оборони України Валерія Гелетея з офіційним листом, де очільник області просить Президента України Петра Порошенка присвоїти звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» пілоту Армійської авіації підполковнику Андрію Бєлкіну – посмертно.
На Радивилівщині поховають підполковника, який загинув під час АТО

Сергій Рибачок на сайті РОДА пояснив своє рішення так:

«Офіцер Андрій Бєлкін, який загинув разом з екіпажем вертольоту Мі-8 від рук терористів під Слов’янськом, постійно перебував у зоні бойових дій АТО на Сході України. Зі слів його колег-льотчиків, Андрій, щоразу, ризикуючи життям, під кулями вивозив літаком поранених із зони бойових дій. Перевозив на борту лікарів, медикаменти, харчі та зброю. Був досвідченим пілотом. Постійно брав участь у порятунку колег-військових та цивільного населення. Під час однієї з таких рятувальних операцій і загинув. У Рівненській області у нього залишилися дружина та троє дітей. А тому ми, як мешканці Рівненщини, відчуваємо свою відповідальність перед родиною Андрія і хочемо увіковічнити його пам’ять».



Нагадаємо, Андрій Белкін загинув разом з екіпажем вертольота Мі-8, який 24 червня під Слов’янськом збили терористи. Військовослужбовець був уродженцем міста Алушта, що у Криму. Він — росіянин, але служив у військовій частині на Львівщині. У нього на Рівненщині у селі Балки залишилася дружина та троє дітей. Сину — 14 років, одній доньці — 12 років, іншій — три роки.

5 липня у селі Балки підполковника Андрія Белкіна поховали як героя.





На правах реклами