Ми у Facebook
10.07.2014, 15:51

Громадський активіст Святослав Клічук заявив про занепад Рівного

Громадський активіст Святослав Клічук на своїй сторінці у фейсбук написав пост про те, що останнім часом місто Рівне занепадає і з цим щось потрібно робити.
З думками громадського активіста можете ознайомитися і ви:

"Може це враження суб'єктивне, але мені здається - наше місто занепадає. Одразу скажу, я не є ярим противником мера В.Хомка, розумію, могло бути й гірше. Але це ж не привід змиритися. От взяти хоча б центр міста, поблизу Екомаркету. Бруківка пощерблена, просіла, провалюється. Тут викладена, там ні. "Наливайки" розрослися вже майже до підземного переходу. В тарілках поміж курячих крилець відпочивають стомлені рівняни та гості міста. Такої бруківки по місту багато, і таких наливайок багато. А чогось хорошого, приємного оку, мало. Є громадська ініціатива по велоінфраструктурі, владі вона мало цікава. Є така ж по відкритості та підвищенню ефективності роботи міськради, аналогічно. По ЖКП С.Пінчук мусить через суди домагатися аби влада виконувала свої обов'язки. Обіцяного реформування так і не сталося. Футбол і спідвей мертві, інші команди перебиваються як можуть. Жеки якими були, такими й лишилися. Якихось цікавинок, які б радували рівнян не з'явилося. Гральні автомати "державні лотереї" та "секонди". Міську землю нагло дерибанять, а ніхто нічого не може зробити.

Після величезного громадського спротиву вдалося не допустити славнозвісний "садовий" дерибан. А скільки не вдалося вберегти землі. Корупція очевидна, і що думаєте, хтось сів? Хоча б когось звільнили? Та навпаки, садоводів в партії поновили. Ну але це проблеми партії.

Керівник партії Луценка на Рівненщині "відкриває карти"

Ну хати собі чиновники та правоохоронці будують, машини купують, але ж цього замало для підвищення рівня життя міста :). Чи створені умови для прозорого розподілу міської землі? Ні. Чи стали прозорішими процедури, доступнішими документи, чиновники? Ні. Чи приходять якісь помітні інвестиції в місто? Не чув. Знаю яка ситуація в країні. Знаю, що грошей ні на що не вистачає. Але не погоджуюсь щоб від цього наше місто занепадало. Рівняни добре себе проявили під час Революції гідності. Без особливих лідерів самоорганізувалися і зробили. Самі ж зараз забезпечують армію, ліпше всіх чиновницьких структур. У нас є хороший людський потенціал, потрібно створити відповідні умови, дати гроші на співфінансування проектів, а інколи просто не заважати, і люди самі зроблять наше місто кращим.

Мені здається місто в стані застою. Нам не вистачає якогось поштовху, способу вивільнення енергії та направлення її на розвиток. Ще раз повторюсь, не маю наміру когось критикувати, просто хочу спровокувати дії.

П.с. Кажуть мер вже формує команду на наступні місцеві вибори. Підозрюю це буде той самий сплав чиновників та бізнесменів. Можливо під різними брендами. Певне і нам треба подумати про якусь свою команду дієвих та небайдужих рівнян. А може й кілька, головне аби там були інші люди. Нехай без чиновницького чи політичного досвіду, але по-хорошому амбітні, конструктивні та спраглі до змін. Досвід то діло наживне.

Якось наше місто підзанепало, і з цим щось потрібно робити."





На правах реклами