Ми у Facebook
13.07.2014, 13:40

Волинський серпанок може стати візитівкою Рівненщини

Включити Волинський серпанок до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО ініціює Рівненська ОДА та ГО «Центр дослідження відродження Волині». Цю ініціативу уже підтримав Віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич.
За таких умов Волинський серпанок стане візитівкою Рівненщини, як Петриківський розпис на Дніпропетровщині та Опішнянська кераміка на Полтавщині, зазначають у прес-службі Рівненської ОДА.

На Рівненщині створили одяг з ранкового туману за сторічною технологією [+Фото]

Легші від повітря, дивної краси серпанкові костюми у давні часи на Україні були доступні лише заможнім дівчатам. Майстриням знадобилися чотири роки, аби відродити технологію ткання серпанкового полотна. І вперше за 100 років в Україні було здійснено реконструкцію серпанкового вбрання – аналога початку XX ст.

Патріотичний манікюр - модний тренд у Рівному [+Фото]

На сьогодні ткачі «Легенди Волині» завершують роботу над власною колекцією серпанкових костюмів з їх регіональними особливостями. «Це кропітка робота, яка вимагає максимальної зосередженості та терпіння. Однак результат того вартий. Україна матиме ще один «бренд» – Волинський серпанок. Просимо ЗМІ максимально долучитися і допомогти у популяризації цього старовинного ремесла», - впевнений керівник громадської організації «Центр дослідження відродження Волині» Володимир Дзьобак.





На правах реклами