Ми у Facebook
11.07.2014, 14:59

На Луганщині загинуло 30 українських військових [+Фото]

Біля селища Зеленопілля Луганської області вранці 11 липня, в результаті обстрілу терористами із реактивної артилерії системи "Град", були обстріляні 24 і 79 моторизовані бригади сил АТО.
На фото: Так виглядає розташування колони української армії після обстрілу “Градами”. Фото із сайту Дивись.info

Біля селища Зеленопілля Луганської області вранці 11 липня, в результаті обстрілу терористами із системи "Град", загинуло понад 30 бійців АТО, більше 100 поранених.

Про це на брифінгу заявив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк, повідомляє zaxid.net.

"Поки інформація та, що є - 30 убитих. Я допускаю, що жертв буде більше", - заявив Шкіряк.


Фото з Твіттера @RuPhotoMilitary

Як написав представник "Свободи" Руслан Андрійко у своєму Facebook, бій стався близько 4-5 ранку. Були обстріляні 24 і 79 бригади з "Граду" з великої відстані - приблизно 20 км.

"Навіть не можна було побачити джерело вогню. Потрапили в боєзапас в тому числі. Загинуло щонайменше 25 осіб, поранено понад 100", - написав Руслан Андрійко.

За іншими даними, ракети летіли з боку російського кордону (до якого 6 км відстані), можливо - з території Росії.


Фото з Твіттера @RuPhotoMilitary

Інформацію про обстріл Зеленопілля підтвердив і прес-центр антитерористичної операції.

Пізніше речник АТО Владислав Селезньов повідомив, що за добу в зоні АТО загинуло 23 військовослужбовці Збройних Сил України та Державної прикордонної служби України.

“В засобах масової інформації поширюється недостовірна інформація щодо надвеликої кількості постраждалих з числа учасників АТО. Офіційно повідомляю, що за минулу добу, під час виконання спеціальних завдань, в різних районах, де триває активна фаза антитерористичної операції, загинуло 23 військовослужбовці Збройних Сил України та Державної прикордонної служби України. 93 українських військовослужбовців та прикордонників отримали поранення та контузії різного ступеня важкості. Усім пораненим надана кваліфікована медична допомога”, - написав Селезньов у Facebook.





На правах реклами