Ми у Facebook
03.08.2014, 17:02

Відпочинок на Шацьких озерах: як знайти житло, ціни та розваги

Світязь – відоме і популярне місце відпочинку не лише волинян, а й жителів і України, і Білорусі і навіть Польщі. Постійні відпочивальники кажуть, що на Світязі - щорік дорожчає. Щоправда з’являються і нові пропозиції для житла та розваг.
Наметове містечко

Найдешевше - жити в наметових містечках. Один із таких знаходиться поблизу села Світязь біля пансіонату «Шацькі озера».

"Зелений" туризм

Трохи дорожчий вид відпочинку - садиби. В Пульмо, а найбільше у самому селі Світязь, чи не кожна хата має кімнати, де поселяють відпочиваючих.

Ціни за "ліжкомісце" у садибах - в межах 50-100 гривень за на одну добу. Залежить від умов. Так, неподалік пляжу кімната з душем, кухнею, та ще й можливістю взяти у господаря човен, аби поплавати, буде, звісно, дорожче.

Коли краще їхати на Шацькі озера?

Крім того, ціна залежить від стану інфраструктури: кімнати з новішим чи дорожчим ремонтом та наповненням будуть дорожче коштувати.

Є варіанти, коли господар пропонує харчування. Тут багато залежить від домовленостей, в тому числі й того, скільки разів на день харчуватися, що їсти тощо. А буває, що й запропонують бонус - безкоштовно вранці літр молока.



Бази, санаторії

Трохи дорожчим, але більш комфортним є відпочинок на різноманітних базах та санаторіях. Більшість баз належать підприємствам, заводам чи установам. Там відпочивають працівники цих закладів, інші люди можуть потрапити лише за наявності вільних місць.

Харчування оплачується окремо.

Літо-2014: на Шацьких озерах кількість відпочивальників зашкалюватиме

Котеджі

Є на Світязі пропозиції ще дорожчого відпочинку. Вздовж берега знаходяться кілька десятків котеджів, які можна або зняти увесь, або винайняти окремі в ньому кімнати. У них - повний фарш: більярд, басейни, тренажерні зали, спортивні майданчики.

Тут всі зручності: санвузол, кухня, може бути більярд, басейн, тренажери, теніс.

Харчування - за окрему плату.

Розваги

"Бувалі" відпочивальники стверджують, що якщо ще кілька років тому на Світязі можна було тільки купатися, засмагати і "бухати", то зараз - з’являється все більше можливостей більш змістовно проводити відпочинок.

До прикладу, є можливість взяти участь в екскурсіях - як територією національного природного заповідника, так і далі по Волині, а то й за кордон.

Мандруємо Рівненщиною: відпочинок, оздоровлення та паломництво

Пропонують, наприклад, автобусні екскурсії в Брест на 1 день. Повертаються такі екскурсанти на озеро того ж дня ("десь під ніч") - усе залежить від часу стоянки на кордоні.

Дешевшим є екскурсійний тур по архітектурних пам’ятках Волині. Наприклад, поїздка Луцьк-Колодяжне, або Володимир-Зимне.



Для тих, хто любить більш спортивний відпочинок, запропонують пішохідні або велосипедні екскурсії. Вони дешевші і займають менше часу.

На туристичних байдарках інструктори проведуть охочих озерами природного заповідника.

Для велолюбителів є велопрогулянки. Тут також є вибір. Можна просто взяти велосипед напрокат. Або з інструктором проїхатися лісовими доріжками до різних озер.

Звісно, цілий рай для рибалок пропонують на Шацьких озерах. Рибацьке спорядження та човен тут залюбки дають напрокат.

Для більш лінивих є послуги на самому березі. Оренда катамарана чи човна, спуск із надуваних гірок, можна також орендувати вітрило або покататися всередині надувних куль.

Ціни на послуги, продукти, проживання в Шацьку - 2014









За матеріалами: www.volynpost.com/ та svityaz.org.ua





На правах реклами