Ми у Facebook
15.07.2014, 10:42

Рівненський плавець побив рекорд на Чемпіонаті Європи з плавання [+Фото]

Михайло Романчук зумів зібрати повний комплект нагород та встановив рекорд на Чемпіонаті Європи серед юніорів з плавання у Дордрехті (Нідерланди).
Чемпіонат Європи з плавання серед юніорів проходив у Дордрехті з 9 по 13 липня. Участь у змаганнях взяли більше 500 найсильніших європейських плавців. Україну на цих змаганнях представляла збірна команда з 13 плавців, до складу якої в якості цьогорічного лідера потрапив рівнянин Михайло Романчук. Він виступав на своїх традиційних дистанціях 400, 800 та 1500 метрів вільним стилем.

Як повідомили у Федерації плавання Рівненської області, в перший день чемпіонату Михайло завоював бронзову медаль, яка стала першою у скарбниці української команди, фінішувавши на 400 м вільним стилем за 3:52.19.



У другий день змагань на своїй коронній дистанції 1500 м вільним стилем Михайло фінішував другим за 15:07.24. Цим результатом він покращив свій особистий рекорд.

Рівненський плавець приніс Україні "бронзу" на чемпіонаті Європи серед юніорів

Лише на четвертий день змагань на дистанції 800 м вільним стилем Михайлу Романчуку підкорилось золото. Він здобув перемогу з результатом 7:54.81. Показавши цей час, Михайло встановив новий рекорд чемпіонатів Європи серед Юніорів.



«Михайло показав просто блискучий результат, встановивши новий рекорд Європи з плавання серед юніорів. Він приніс українській збірній повний комплект медалей. Уся наша команда вболівала за нього, а я особисто зірвав голос», - сказав головний тренер збірної команди України та голова тренерської ради Федерації плавання України Андрій Сердінов.

Загалом, за словами голови Федерації плавання у Рівненській області Павла Сергєєва, завдяки здобуткам та встановленому рекорду Михайла Романчука, чемпіонат в Дордрехті виявився одним із кращих в історії Рівненського плавання, оскільки нам вдавалось здобути на змаганнях подібного рівня лише дві золоті медалі (в 2007 році, дворазовою чемпіонкою Європи серед юніорів стала рівнянка Катерина Дікіджі).



За результатами змагань збірна Україні посіла 9-те командне місце. Перемогу в командному заліку здобула Росія.





На правах реклами