Ми у Facebook
15.07.2014, 16:12

ІНФОГРАФІКА: Які активи Фірташа і Ахметова зацікавили Коломойського

Фото thekievtimes.ua

Серед активів Дмитра Фірташа - хімічне підприємство "Рівнеазот", основний бюджетонаповнювач Рівненської області. Це підприємство входить до потенційного інтересу бізнесу Ігоря Коломойського, а саме - заводу міндобрив "ДніпроАзот".
Коломойський почав медіавійну проти Фірташа, а його соратники відкрито натякають на конфіскацію активів Ахметова. Заради чого могла бути розпочата ця війна?

У тому, що в нашій країні йде війна не тільки між Україною і терористичним угрупованнями ДНР-ЛНР, а й між олігархами, переконатися нескладно. Досить включити телевізор або зайти в Facebook.

"Рівнеазоту" дали ліцензію на постачання газу

Канал 1+1, що належить губернатору Дніпропетровської області та одному із засновників групи Приват Ігорю Коломойському, майже щодня всіляко таврує Дмитра Фірташа. Не залишається в боргу група Інтер Фірташа - знімає документальний фільм про пройдисвіта Коломойського.

Втім, одного Фірташа Коломойському мало - в орбіту його інтересів потрапив і Рінат Ахметов. Восьмого липня замгубернатора Борис Філатов на своїй сторінці в Facebook висловив ідею шефа, що у "неправильних" олігархів майно треба конфіскувати. "Держава сьогодні просто зобов'язана провести конфіскацію майна, заводів, акцій прихильників сепаратизму. Всіх тих, хто фінансував і продовжує фінансувати терор в країні. Вдумайся, мало того, що вони вперлися на безконкурсній основі, фактично безоплатно, десятки заводів, енергокомпаній, Укртелеком (належить Ринату Ахметову. - Ред.), але сьогодні за рахунок цих підприємств Янукович і його поплічники фактично спонсорують вбивство наших громадян". Далі Філатов переказав слова Коломойського, що все конфісковане треба, по суті, віддати учасникам АТО.

Генпрокуратура перевіряє банк Клименка на причетність до сепаратистів

Звичайно, не можна виключати, що Коломойський вирішив просто потролити менш популярних зараз "колег по цеху". Сам Коломойський в інтерв'ю 5 каналу запевнив усіх, що не претендує на підприємства Фірташа і Ахметова. Однак, раніше медіавійну, фінансовані Приватом, зазвичай були провісниками або складовими великих корпоративних конфліктів. Тому шанси, що в найближчому майбутньому ми станемо свідками переділу власності, дуже високі.

Поки що Коломойський позначив інтерес тільки до одному підприємству. У червні Фонд державного майна через дії компанії Бізнес-Інвест, близької до Коломойського, призупинив продаж 7,24% акцій хімпідприємства Сумихімпром. Основним претендентом на ці акції був холдинг Дмитра Фірташа Group DF.

ТОП-13 банків з відтоку вкладів населення ІНФОГРАФІКА

Намагатися передбачити зараз, на що ще можуть претендувати приватівці, - все одно що ворожити на кавовій гущі. Тому ЛIГАБiзнесIнформ визначила ті підприємства Фірташа і Ахметова, які функціонують в галузях, де працюють приватівські компанії, і поглинання яких посилило б бізнес Коломойського.

Для збільшення - натисніть





















На правах реклами