Ми у Facebook
17.07.2014, 16:00

Скільки коштує сурогатна мама в Україні

Чи є вихід після вироку лікарів, що жінка не може мати дітей? Що робити сім'ям, коли почули подібні слова? Куди бігти і де шукати вихід?
У редакцію видання “Сім`я і дім” звернулась читачка із дуже особистим питанням - проблемою безпліддя, про яку багато жінок навіть бояться говорити з оточуючими та лікарями.

“Добрий день Вам, шановна редакціє!
Пишу вам, мов хапаюся за соломинку, - раптом допоможете? Річ у тім, що я заміжня п‘ять років. У нас із чоловіком все було чудово доти, доки ми не дізналися, що я не можу мати дітей. Мій організм не виділяє потрібної для запліднення яйцеклітини. Прозвучало це мов грім з ясного неба. Ще й від чоловіка жодної підтримки - він сказав, що залишиться зі мною тільки за однієї умови - якщо в нас буде дитина...

Я у розпачі... Можливо, ви змогли б опублікувати адреси центрів, де можна скористатися послугами сурогатних матерів? Чи є вони в Україні, коли так - у яких містах? Чи можна до цих послуг вдатися так, аби про це ніхто не дізнався? Чи будуть відповідні документи про те, що це тільки моя дитина?

Чекатиму відповіді. Будь ласка, зрозумійте мене правильно: ця інформація може врятувати мою сім‘ю!!!

Вдячна читачка Наталя, Волинська область”.


Лікарі, що встановлювали діагноз, як ніхто мали б знати, яким це буде психологічним ударом для жінки! Тож мали б першими поспішити надати рятівну інформацію, спрямувати подальші кроки жінки в ті центри - і місцеві, й столичні, де зі спеціалістами з непліддя можна обговорити всі “за” і “проти”.

Нова інтернет-послуга: купити позитивний тест на вагітність

Найближча медична установа, куди жителька Волині мала б звернутися навіть після такого вбивчого вироку, - обласний центр планування сім’ї. Ось що сказала керівник центру Світлана Поліщук, коли ознайомилася листом Наталі:

- На жаль, Наталя не вказала у листі жодних витягів з діагнозу - лише коротенька фраза про те, що “організм не виділяє потрібної для запліднення яйцеклітини”. Для того щоб казати щось напевне, треба уявляти повну картину. Тобто переглянути медичні висновки, аналізи, та й із подружжям познайомитися. Це як мінімум. Наразі ж можу лише запропонувати Наталі приїхати у наш центр - я ознайомлю її з умовами профінансованої державою програми зі штучного запліднення. Направити на запліднення жінку за цією програмою можна лише у двох випадках: якщо у неї нема обох труб (жінку, скажімо, було прооперовано), або встановлено повну непрохідність обох труб. Рішення про те, чи підпадає жінка під таку програму, ухвалює комісія, якій ми відправляємо усі потрібні аналізи, зроблені в нашому центрі. Якщо ви, Наталю, не зможете пройти суворого відбору, тоді змушені будете звертатися до приватних центрів. Послуги там не з дешевих - одна спроба завагітніти коштує 15-17 тисяч гривень, але позитивний результат, тобто очікувана вагітність, настає лишень у 25-30 відсотків жінок.

Окрім регіональних центрів репродуктології, є чимало клінік та центрів у столиці. Наприклад, Інститут репродуктивної медицини, Інститут репродуктивної медицини (ІРМ), Приватна клініка “Ісіда-IVF”.

Як підготуватися до вагітності

Окрім штучного запліднення, деякі заклади пропонують сурогатне (замісне) материнство - це коли сурогатна мати віддає народжену дитину в сім’ю. Ця програма дає можливість сім’ї мати дитину, коли жінка сама не може виносити вагітність (немає матки, тяжкі хвороби, вагітність протипоказана).

Цікаво знати
Проблемами штучного запліднення перейнялися в середині минулого століття. А 25 червня 1978 року в Англії на світ з’явилася перша дитина “з пробірки”. На початку 90-х розпочинається нова епоха лікування непліддя. За допомогою нових технологій лікарі стали активно впливати на власне процес зачаття, що відбувається поза організмом матері у спеціальних умовах. Але ембріон у цьому разі підсаджують уже іншій жінці, яка й виношує дитину для її генетичних батьків. Втім, успіх і благополучний кінцевий результат залежить від багатьох факторів: віку батьків, загального стану організму, причин непліддя. Медики стверджують: ефективність програми зазвичай не більш ніж 30 процентів.

“ОГО” розвіює найпоширеніші міфи про вагітність

Після появи публікації з листом читачки на сайті simya.com.ua до статті почали залишати коментарі із пропозиціями стати сурогатною матір'ю. Жінки навіть називають суму, яку бажають отримати за цю послугу, та залишають свої координати. Ось лише деякі із пропозицій:

Олечка:
Виношу дитину за 50.000 евро!!! 050...

Оксана
Добрий день! Мені 25 років, готова стати сурогатною мамою, за 30 тисяч доларів, і кожний місяць отримувати по 300 доларів! 066...

Виктория
Мне 28 лет хочу стать сурагатной мамой есть дочька 7 лет не курю не употребляю алкоголь веду активный образ жизни. Готова выносить двойню моя цена ежемесячное содержание 500 доларов и после родов 35 тисяч доларов

Оксана
Добрий день! Мене звати Оксана мені 28 років, готова стати сурмамою. Маю двох здорових донечок, 3 і 7 років. Сама теж зорова і симпатична, без шкідливих звичок, група крові 2+, карі очі, прироній колір волосся русий. Роила сама без ускладнень. Якщо Вас зацікавила інформація пишіть, або телефонуйте за номером, 068.., рада буду допомогти!

ГАЛЯ
Мне 26. Группа крови 1+, есть 1 здоровый ребёнок 2.7 года. Полностью здорова, без абортов и кесарево. Без вредных привычек. К программе подхожу ответственно, выполню все рекомендации врача. Договор обязателен. Гонорар 25000$ и 600$.

Людмила
Готова выносить для Вас малыша. Мне 25 лет. Замужем (муж не против) имею одного ребенка мальчик 3 годика. Родила в срок без осложнений. Без в/п, кесарево и абортов! ОТ СЕБЯ: ответственно и бережно выношу вашего будущего малыша. ПОРЯДОЧНОСТЬ НА 1000%. От вас: порядочная семья, хорошее отношение.

Світлана
Мені 20 років. Готова стати сурогатною мамою, без шкідливих звичок. Маю дочку 2р. Група крові 3(+), абсолютно здорова. Проживаю в Киеві. За освітою медичний працівник. Пологи пройшли без ускладнень. На період виношування 400 доларів в місяць, після пологів 35 тис. доларів. Мій телефон +38067...

Ірина
28 років, група крові 1+, маю власних здорових діток, шкідливі звички відсутні. Стану сурогатною мамою для вашого малюка.

Ганна
Хочу допомогти бездітним сімям народити дитину. Виношу і народжу порядній сім"ї. Є своя одна донечка, проживаю в Україні, мені 30 років тел. 38-066...

Мирослава
Допоможу бездітній сімї з народженням дитини мені 22 роки маю сина 4 роки здорова дитина теж не курю не пю. винагорода кожного місяця 400 доларів і після народження 35000 доларів якщо двойня 50000 доларів проживаю в західній Україні... пишіть на елетрону пошту...

Віта
Стану сурмамою!!! 068...

Вита
Мени 24 роки маю 2 донечки 2 и 4 роки вагитнисть проходила дуже нормально пологи без ускладнень дити абсолютно здорови. На период виношування 250 доларив в мисяць писля народження 25 тис, якщо двийня 35 тис доларив. дитина писля родив 100% буде ваша тому що я сама виховую донечок. ТЕЛ. МОБ. +38096...

Аліна
Мені 26 років. Можу стати сурогатною матір"ю для хорошої сім"ї, маю своїх троє діток, два хлопчика і дівчинка, 6 рочків, 3 і 8 місяців, усі здорові, повноцінні! Шкідливих звичок не маю! Здорова, врівноважена! Чекаю пропозицій, звертатися за номером телефону +38063...

Оля
Мені 30 років готова стати сурогатною мамою група крові 2 плюс. Тел. 38098...

Веронiка
Менi 27 рокiв, без шкiдливих звичок, маю 2 дiтей сина i дочку. Допоможу стати щасливими батьками. 38096...

Уляна
Мені 30р. Маю доньку 10р. Без шкідливих звичок. Група крові 1+. Виношу дитину для порядної сім"ї. Тел.097...

Яся
Мені 28 років маю трьох дітей буду сурогатною мамою тел. 068...

natasha_best
Готова стати сурогатною мамою для порядної сім'ї. Мені 24 роки, маю сина 5 рочків. Не п'ю, не курю. Проживаю в Рівному. Тел. 098...

Ирина
Стану сурмамой мне 23 года имею дочку 097...





На правах реклами