Ми у Facebook
17.07.2014, 11:19

Замах на Авакова організував «Бєс», - МВС

Замовником та безпосереднім організатором замаху на міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова є керівник групи бойовиків, які утримують Горлівку (Донецька область), росіянин Ігор Безлер ("Бєс").
Про це радник глави МВС Зорян Шкіряк повідомив на брифінгу в четвер, 17 липня, у Києві, - повідомляє ТСН.

"7-9 липня під час перебування в зоні АТО російські терористи готували замах на вбивство керівника МВС України. Замовником і організатором цього злочину був безпосередньо диверсант Ігор Безлер", - розповів він.

Вночі у Донецьку лунали вибухи в районі аеропорту

З його слів, вбивство Авакова планувалося декількома способами. Зокрема, планувалася засідка на шляху проходження групи автомобілів, в одному з яких мав бути міністр. Також планувалося закласти фугаси в приміщенні або на місцевості, де повинен був знаходитися міністр.

Також Шкіряк повідомив, що під час затримання один із керівників диверсійної групи, яка приймала участь у підготовці цього злочину, чинив опір і був ліквідований. Радник глави МВС зазначив, що інші члени диверсійно-розвідувальної групи "були взяті в полон і перебувають під слідством".

Шкіряк також додав, що іншу диверсійно-розвідувальну групу затримали співробітники СБУ.

Бойовики обстріляли блокпости сил АТО біля Металіста і на території аеропорту Луганська

Водночас, Шкіряк не озвучив точну кількість затриманих, сказавши лише, що це "дві групи по кілька осіб". Він наголосив, що метою цього злочину було "розбалансування правової системи". Зазначимо, що це вже не перший замах на міністра.

8 липня стало відомо, що бойовики "Бєса" готували замах на Авакова в Артемівську.





На правах реклами