Ми у Facebook
18.07.2014, 11:22

Японія надала Україні кредит $100 млн

Уряди двох країн підписали угоди про позику на 20 років як співфінансування в рамках спільного зі Світовим банком проекту "Позика на політику розвитку".
У рамках поглиблення співробітництва України та Японії підписано Угоду (у формі обміну нотами) між Урядом України та Урядом Японії, та Кредитну угоду про Позику на політику розвитку на здійснення економічних реформ між Кабінетом Міністрів України та Японським агентством міжнародного співробітництва, повідомила прес-служба міністерства фінансів.

Представником позичальника виступає Міністерство фінансів. Від імені Кабінету Міністрів України як позичальника, угоди підписав міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета.

Кредит МВФ: коли і скільки грошей отримає Україна

Після набуття чинності Угодами, до загального фонду державного бюджету додатково буде залучено 10,0 млрд японських ієн (близько 100,0 млн доларів США) як співфінансування в рамках спільного зі Світовим банком проекту "Позика на політику розвитку".

Позика залучатиметься на 20 років, пільговий період – 6 років, відсоткова ставка – 0,95 % річних, одноразова комісія - 0,1%.

Кошти будуть спрямовані на підтримку політики та інституційних реформ в Україні через заохочення ефективного управління, прозорості і підзвітності в державному секторі, спрощення умов та зниження витрат на ведення бізнесу, реформування неефективних і несправедливих енергетичних субсидій та захист бідних.





На правах реклами