Ми у Facebook
20.07.2014, 16:54

Як у Рівному набирають першокласників

Понад 14 тисяч першокласників цього року підуть до шкіл Рівненщини. Батьки хочуть віддавати своїх дітей у хороші школи, а тому в одних — черга, а в інших — недобір. Загалом перші класи вже майже сформовано, бо ж передбачливі батьки писали заяви до шкіл ще з вересня.
Чи не найпопулярніший навчальний заклад у Рівному — НВК №12. Там уже сформували вісім класів на 219 дітей, а охочих ще чимало, тож у школі вирішили на цей рік зробити дев'ять перших класів. Така ж ситуація із школою №28, що у мікрорайоні "Північний" — на п'ять перших класів там вже записалося 157 дітей (тобто понад 30 у класі). Решту батьків, які звернулися пізніше, просили своїх дітей віддати у сусідні школи, де наповнюваність класів менша.

ФОТОФАКТ: Рівняни купують патріотичні цукерки

— Якщо батьки не погоджуються, просимо школи за можливості збільшити класи на 2-3 учні, але якщо можна доставити парти, — пояснює Василь Харковець, начальник міського управління освіти. — Втім, якщо дітей у класі — понад 30, приділити час для кожного малюка складно. Загалом цьогоріч до першого класу в Рівному піде на близько півсотні діток більше, ніж торік, — трохи більше 2760. І замість 98 перших класів у Рівному буде 99. Щоправда, є школи, в яких дітей мало. Так, у школі №6 лише один клас на 30 учнів. У школах №№14,16,17 та 24 також мала наповнюваність класів. Зате бум — у навчальні заклади нового типу. Зазвичай вони набирають по три класи, а охочих є на цілих шість.

Діти зі Сходу, які відпочивають на Рівненщині, переживають за своїх батьків

Навчальні заклади нового типу набір першокласників закінчили у червні, щоб ті діти, які до них не пройдуть, могли записатися у звичайну школу. Для кожного, хто хоче навчатися в "розумному" закладі, влаштовують півгодинну співбесіду.

Як на Рівненщині вирішують проблеми дітей-сиріт

— Ми не перевіряємо читання дітей чи те, як вони рахують, — розповідає завуч рівненської гімназії "Гармонія" Оксана Шама. — Зосереджуємося на тому, яка у дитини пам'ять, увага, мислення, мотивація, чи буде вона здатна концентруватися на матеріалі і т.д. Розуміємо, що інколи діти можуть розгубитися і показати гірший результат. Для цього створили курси майбутніх першокласників. Під час занять бачимо здібності дітей, тож під час прийому на навчання результати цих курсів також враховуємо.





На правах реклами