Ми у Facebook
22.07.2014, 10:18

Ситуація на сході: Вночі в Авдіївці горів найбільший в Європі коксохімічний завод [+Відео]

Фото: scm.com.ua

Ситуація на Авдіївському коксохімі стабілізувалася - запевнив директор. Але точні причини займання поки невідомі.
Вночі місцеві мещканці у соцмережах повідомляли, що над територією заводу протягом трьох годин видно яскраве заграва. Тоді Юрій Зінченко написав у Facebook: "Під артобстрілом Авдіївський коксохімічний завод. Вже зараз розуміємо що руйнування серйозні. Обстріл триває. Поставки коксу обмежені. Зараз віялових способом будемо зупиняти доменні печі. Вранці зрозуміємо що далі. Це вже серйозно".

У ніч на вівторок в місті тривали бойові дії. Точні причини займання поки невідомі.

На cході України почали створюватися партизанські загони

Зранку 22 липня директор ММКФ ім.Ілліча Юрій Зінченко у своєму акаунті в Facebook написав, що ситуація на Авдіївському коксохімічному заводі стабілізувалася.

"Завод працює, але йому потрібно як мінімум 1-2 діб, щоб впорається з руйнуваннями і повернутися в нормальний ритм. Протягом цього часу доменний цех ММКИ працюватиме на знижених навантаженнях", - написав він.

"Події минулої ночі в Авдіївці дуже яскраво показали, наскільки бойові дії загрожують основі життєдіяльності міст Донбасу - промисловості. Наскільки непоправними можуть бути втрати", - додав Зінченко.

Як повідомив секретар Авдіївської міської ради Артем Сабадаш, завод працює, наразі ведуться відновлювальні роботи.


Відео: Sasha Iraq

Часткова мобілізація стосуватиметься чоловіків і жінок

Довідка
ПАТ Авдіївський коксохімічний завод - найбільше в Європі коксохімічне підприємство. На заводі випускається 31 вид продукції, споживачами якої є як українські підприємства, так і компанії Росії, Польщі, Грузії, Бельгії, Таджикистану, Туреччини, Єгипту. Основною продукцією заводу є доменний кокс, пек електродний, сирої бензол.





На правах реклами