Ми у Facebook
22.07.2014, 19:27

Верховна Рада оголосила часткову мобілізацію

Верховна Рада на пленарному засіданні 22 липня підтримала проект президентського Закону про часткову мобілізацію.
За основу і в цілому закон про часткову мобілізацію підтримали 232 депутати.

Згідно із законом, мобілізація проводиться протягом 45 діб із дня набрання чинності названим Указом.

"Необхідність прийняття рішення про часткову мобілізацію зумовлена поширенням проявів тероризму на території України, що призводять до загибелі мирного населення, військовослужбовців і працівників військових формувань та правоохоронних органів України у східних регіонах держави", - йдеться у пояснювальній записці до закону.

Причиною для введення мобілізації є також концентрація військ Росії на кордоні.

Що таке мобілізація і якою вона буває?

"Необхідність введення часткової мобілізації пов'язана і з концентрацією угруповань військ (сил) зі значним наступальним потенціалом на території Російської Федерації поблизу державного кордону України, загрозою нападу, небезпекою державній незалежності України", - йдеться у документі.

Водночас секретар РНБО Андрій Парубій, презентуючи закон, повідомив, що інформація про кількість раніше мобілізованих і яких планується мобілізувати "не підлягає поширенню".

Часткова мобілізація стосуватиметься чоловіків і жінок

Нагадаємо, 21 липня, згідно з рішенням Ради національної безпеки і оборони України Президент Петро Порошенко направив на затвердження до Верховної Ради Указ "Про часткову мобілізацію".

Що для чоловіків України означає "часткова мобілізація"

Призов військовозобов’язаних, резервістів та поставка транспортних засобів для забезпечення потреб військ будуть здійснюватися в обсягах, визначених мобілізаційними планами з урахуванням резерву.

За матеріалами УНН та Укрінформ.





На правах реклами