Ми у Facebook
23.07.2014, 09:03

Проблемою Мирогощанського іподрому зацікавився міністр аграрної політики

20 липня 2014 року з робочим візитом село Мирогоща Дубенського району відвідав міністр аграрної політики і продовольства України Ігор Швайка.
Поїздка була запланована давно і вона пов’язана із численними зверненнями працівників ДП «Мирогощанський іподром» щодо розпаювання земель і проблем підприємства, пов’язаних з цим. Про це повідомляє прес-служба Дубенської РДА.

Рівненщина: На Мирогощанському іподромі коні знаходяться на межі виживання [ОНОВЛЕНО] [+Відео]

З міністром до Мирогощі приїхали голова Рівненської облдержадміністрації Сергій Рибачок, голова Дубенської райдержадміністрації Руслан Сивий, голова Дубенської райради Олександр Дехтярчук.

Директор ДП «Мирогощанський іподром» Олександр Тищук ознайомив гостей з роботою підприємства.

Міністр аграрної політики і продовольства Ігор Швайка зустрівся з працівниками ДП «Мирогощанський іподром» та пенсіонерами, які раніше працювали на іподромі.

Міністр оприлюднив свою програму дій стосовно подальшої долі ДП «Іподром», а саме – відшкодування витрат в розмірі півтора млн грн з ДП «Конярство України», які допоможуть стабілізувати нинішній фінансовий стан підприємства (577, 2 тис. грн заборгованість по заробітній платі) та інші витрати. Таку позицію Ігор Швайка вважає державницькою. Мешканці сіл наголошували на своєму законному праві отримати земельні паї, адже свого часу підприємство створювалось, шляхом об’єднання кількох колгоспів, за кошти сільських громад, а це понад 500 тис. грн. Виготовлено належну земельну документацію з відводу землі, нинішній стан підприємства є доволі складним і для його реанімації одноразовою фінансовою допомогою міністерства навряд вдасться зарадити...

Розмова була доволі гострою.

Наразі кожна із сторін залишилась при своїй думці. Олександр Дехтярчук звернув увагу міністра також на висловлену депутатами райради пропозицію про передачу Мирогощанському коледжу коней з конюшнею та іподрому, як навчальної бази для студентів, та їдальню «Медунова гора» з балансу ДП «Іподром». Ігор Швайка пообіцяв найближчим часом розглянути ці питання.

Чи отримають свою землю працівники ДП "Державний Мирогощанський іподром"?

«ДП «Мирогощанський іподром» повинен бути в державній власності, інакше його рознесуть «по запчастинах» і 160 людей залишаться без роботи» – заявив Ігор Швайка. Міністр запросив представників підприємства на чолі з Олександром Тищуком до Міністерства аграрної політики і продовольства України для роботи над виведенням з кризи ДП «Мирогощанський іподром».





На правах реклами