Ми у Facebook
23.07.2014, 22:27

Стиль мілітарі в жіночому одязі [+Фото]

Після Першої світової війни багато текстильних підприємств було зруйновано і легка промисловість не могла забезпечити жінок різною тканиню. У хід пішли запаси військової форми, якої залишалося багато. З неї стали шити одяг, у тому числі, для жінок. Це був перший «дзвіночок» стилю мілітарі.
Послуга історії

Після Другої світової війни ситуація повторилася. Історія знову послужливо надала дамам можливість приміряти чоловічий камуфляж. У 60-ті роки ідею підхопили і розвинули хіпі, які стали носити камуфляжні штани на знак протесту війнам, зокрема, війну у В'єтнамі. Робили вони це з певним шармом - пріспустів штани до лінії стегон і максимально послабивши ремінь.



Через двадцять років всюдисущий Крістіан Діор і його колега Луї Віттон вперше представили в своїх колекціях моделі «військового» жіночого костюма. З тих пір стиль мілітарі в жіночому одязі міцно присутній на подіумах у всі часи, обростаючи новими модними деталями.





Фотопідбірка дівчат у військовій «голій» формі [+Фото]

Особливості стилю

Як відомо, військова форма буває двох видів - повсякденний та парадна. Звідси - два абсолютно різних напрямки стилю.

Повсякденний

Якщо вибирається повсякденна форма - в якості основи дизайну, моделі виконуються з камуфляжної тканини, або традиційної для армійської форми однотонної тканини «захисного» кольору: хакі, болотного, сіро-коричневого. Моделі, створені на основі повсякденної форми, відрізняються брюками вільного покрою, накладними кишенями, футболками, сорочками з кишенями і лацканами.





Парадний

Тут в основі створення колекції лежить парадна військова форма. Моделі одягу парадного стилю мілітарі завжди мають чіткі форми, строгі лінії крою. З'являються кітелі, коміри - стійкою, ряди блискучих металевих гудзиків, аксельбанти, кисті, погони і еполети.

Патріотичний манікюр - модний тренд у Рівному





До речі, саме військові шинелі і бушлати послужили джерелом для створення таких модних сьогодні предметів гардероба, як тренчі і куртки «авіатор» з хутряним коміром. А таку ультрамодну річ як кардиган теж придумали в армії. Чи не здобувши славної перемоги в поході на Крим, британський генерал Джеймс Томас Кардиган, однак, спромігся забезпечити своїм солдатам зимову форму, завбачливо замовивши пошиття теплих кофт для своєї армії. Передбачалося, що вовняні жакети будуть зігрівати солдатів і піднімати бойовий дух. Як мінімум, у першому розрахунок воєначальника виправдався - так в XIX столітті з'явився перший чоловічий кардиган.



Уніфікувати цей зручний предмет одягу виявилося під силу незрівнянної Коко Шанель, яка, як відомо, часто шукала натхнення в чоловічому гардеробі.

А до 90-х років минулого століття кардигани настільки полюбилися дизайнерам, що з вовняних, залежно від задумки модного творця, перетворювалися то в шовкові, то в трикотажні, то в бавовняні.

У цьому сезоні в моді кардигани будь-якої моделі і всіх кольорів. Втім, найактуальніші - вовняні та трикотажні, шоколадного і пастельних відтінків, довжиною майже до коліна.

Літо 2014: у тренді горох на блузках та меблях

Модні акценти - великі дерев'яні гудзики, капюшон, заплатки на рукавах, багатошаровість (коли під кардиган надягають не одну сорочку, а кілька предметів одягу, наприклад, футболку і светр).



Стиль мілітарі в жіночому одязі доповнюється відповідним взуттям та аксесуарами: важкими армійськими черевиками, кепками з камуфляжу, металевими ланцюжками жетонами, сумками-планшетами та шкіряними ременями.



Мілітарі - це зовсім не бажання стати більш мужньою, що не пропаганда війни або фемінізму. Стилізація костюма під армійську форму дозволяє виглядати незвично і завжди залишатися в тренді моди. Жінок у військовій формі небагато. А спробувати хочеться! Як воно там, в цій армії, про яку так люблять розповідати чоловіки?






На правах реклами