Ми у Facebook
27.07.2014, 20:27

Як відволікти дитину від телевізора?

Батьки рано чи пізно приходить до думки, що час чимось зацікавити дитину і, тим самим, відірвати її від постійного перегляду телевізора. Адже, поки ми зайняті своїми справами, малюк наданий сам собі, і кращий спосіб зайняти його - це включити телевізор. А на канікулах це актуально як ніколи.
Телевізор вже замінює дитині батьківські казки, мамині пісеньки, розмови з батьками. Можна сказати, що зараз телевізор є головним "вихователем" для дітей. Наслідки цього дуже помітні. Діти, котрі багато часу проводять біля телевізору, - гіперактівні. Вони не можуть сконцентруватися на якомусь занятті.

Як же протидіяти цій «любові» до телебачення? На сьогодні існує багато порад і засобів щодо вирішення цієї проблеми. Жіночий Клуб пропонує декілька з них.

Більше гуляйте всією родиною!
Підходить: для дітей усіх віків

З маленькими дітьми дорослі гуляють часто, а коли вони стають вже самостійними, то чомусь ми забуваємо, як весело прогулятися парком, покататися на ковзанах і санчатах, зліпити снігову бабу або цілу фортецю із вежею для кожного члена родини. Будьте впевнені, що такі сімейні розваги ваша дитина запам’ятає на все життя.

Як вберегти дитину від застуди?

Наклейки
Підходить: від 3 до 7 років

Діти люблять наклейки - вони яскраві і з них можна скласти цікавий колаж. Як правило, полотнами для творчості виступають меблі або стіни. Придбайте порожній блокнот, альбом або можна просто скріпити між собою чисті аркуші, безліч наклейок, які зараз легко придбати в магазинах. Коли у вас є трохи вільного часу, дайте його дитині і запропонуйте створити картинку. Можна додати й кольорові олівці чи фломастери.

Як розмовляти з дитиною про СНІД?

Збери кольори
Підходить: від 4 до 8 років

Більшість малюків цього віку мають знати такі основні кольори, як коричневий, чорний, білий і червоний. Так чому ви розбираєте шкарпетки самі, коли є такий помічник у домі? Запропонуйте малюкові розібрати шкарпетки по парах відповідно до кольору. Тільки підносити цю пропозицію потрібно дитині у вигляді гри.

Про що розмовляти з дітьми?

Весь в увазі
Підходить: від 4 до 12 років

Діти люблять слухати казкові історії. Чому б не послухати усією родиною цікаву аудіо-книгу. Навчіть дитину самій вибирати твір з бібліотеки або включати вподобані глави з книги. А якщо ви організуєте живе читання та в особах – то ціни вам немає! Уявіть, що ви – Білосніжка, ваш чоловік – її наречений, а малеча озвучить веселих гномів.



Музична група вдома
Підходить: від 3 до 6 років

Заохочуйте дитину до гри на музичних інструментах. З усіх наявних музичних іграшках й інструментів складіть одну лінію в дитячій. Покажіть малечі, що можна імпровізувати, переходячи від інструменту до інструменту, що можна грати відразу на декількох одночасно. Перед цим ви повинні чітко пояснити: не грати, коли у вас болить голова або, якщо ви попросите про це.

Розберіть книги
Підходить: від 5 до 7 років

Якщо у вас є повні шафи книг або вони не лежать на своїх місцях, то запропонуйте дитині скласти книги за її бажанням і фантазією. Перед цим розкажіть, що книги можна складати за розміром, кольором, авторами тощо. Можливо, у процесі дитина почне гортати сторінки і захопиться читанням або знайде улюблену книжку.



Доступ для Skype
Підходить: від 3 до 12 років

Налаштуйте Skype і поясніть дитині, як ним користуватися. Ваша дитина буде любити не тільки розмовляти з бабусею і дідусем, а й буде рада показати їм новий одяг, малюнки, домашніх тварин або знайде нових друзів. Бабусі й дідусі можуть з небажанням підходити до нових технологій, але вони ніколи не відмовляться від можливості поспілкуватися з онуками обличчям до обличчя, при цьому перебуваючи за багато кілометрів.

А ще обов’язково плануйте відвідування театрів, кінопалацу, мистецьких галерей, концертів, шоу, цирку. Не засиджуйтеся разом із дітьми біля екрану. Це завжди можна встигнути зробити, а ось подарувати одне одному хвилини спілкування потрібно поспішати, бо діти дуже швидко ростуть.

А чи маєте ви якісь особливі методи, які відволікають дитину від телевізора? Діліться з Жіночим Клубом!

Цитата дня

Найважча, але й найприємніша праця – це бути батьками.





На правах реклами