Ми у Facebook
28.07.2014, 10:45

Мати загиблого на сході волинянина отримала лист від його убивць [+Відео]

На Волині рідні загиблого солдата отримали листа від убивць. Невідомі особи звинувачують командування Збройних сил у всіляких звірствах, а солдатів – у заробітчанстві на смертях. Удову закликали поширити цю інформацію, щоб інші не відпускали своїх чоловіків на війну.
Володимир Якобчук загинув у бою під містечком Щастя, що на Луганщині. Уранці 17 червня на чолі групи із трьох БТР він вирушив на підмогу батальйону «Айдар», - інформує Радіо Свобода.

— Він був командиром БТР і заступником командира взводу. Їх було вісім людей у тому БТР і він йшов першим, як розвідник. Щоб, якщо потрапляють в засідку, – врятувати інших, – розповідає мати загиблого Наталя Якобчук. Однак українські солдати потрапили в засідку. Коли син уперше за півтора місяця не вийшов на зв’язок, рідні запанікували.

На Волині прикордонники затримали сирійців, які мали фото з бойовиками

— Почали Володі на сторінку кидати, що його пам’ятають і люблять. Тоня, дружина його, подзвонила і сказала: не знає, що думати. Бо Володі на сторінку пишуть, що він помер, – продовжує сумну розповідь мати загиблого. Мати не повірила у загибель сина. Наступного дня нетривку надію підтримав і сюжет журналістів телеканалу «Інтер». У ньому усміхнений Володимир Якобчук разом із бійцями розвантажує озброєння. Оскільки в сюжеті значився напис «пряме включення», рідні солдата сприйняли це за правду.

На фото - Володимир Якобчук





Сумніви розвіяв один із сепаратистів — Владислав Мацкевич. Молодик на своїй сторінці у соціальній мережі вихвалявся, що спалив БТР та убив десяток «бандерлогів». Судячи із фотографій, Мацкевич – колишній правоохоронець і працівник охоронної фірми.

Нині чоловік перебуває у лавах бойовиків угруповання «ЛНР», яке визнане в Україні терористичним. Товариші загиблих обіцяють розшукати самохвальця, аби поквитатися за смерть українських бійців.

— Людина не боїться викладати таке в інтернет. Навіть фотографії з тілами. Вже потім він їх забрав, коли хлопці наші почали писати, що його за це на шматки порвуть. Але він відповів, що йому все одно, – розповідає Наталя Якобчук.

Зверненнями у соцмережах глум над загиблими не завершився. На 9-й день після загибелі Володимира Якобчука родина отримала листа від його вбивць.

На Сході зник волинянин, який віз другу бронежилет

Мати покійного розповідає, що в конверті з Луганщини був також паспорт її сина та фотографії онуків. У листі невідомі звинувачують українську владу у запроданстві та закликають забрати солдатів зі Сходу.

«Ми застрелили його. Тому що він прийшов на нашу землю. Ваші військові його навіть до вас не повезуть – поховають тут», – цитує лист Наталя Якобчук.



Мати загиблого бійця автору листа не вірить і підозрює, що написали його пропагандисти ворожого табору. Звичайна жінка з волинського села серцем відчула, що у конверті їй надіслали справжню бомбу. Бомбу інформаційної війни. У Володимира Якобчука лишилося двійко синів. Про те, що їхній батько загинув, захищаючи Україну, вони ще досі не знають...

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, нині в скруті перебуває молодший брат покійного героя – Микола. Він хворий на ниркову недостатність, яка сягнула уже 4 ступеня. Життя юнака - в небезпеці та потребує негайного операційного втручання лікарів. Свою нирку готова віднині єдиному синові віддати матір.





На правах реклами