Ми у Facebook
28.07.2014, 12:08

Сили АТО взяли під контроль Савур-Могилу

Збройні сили України взяли під контроль Савур-могилу, що в Донецькій області.
Про це доповів президенту начальник Генерального штабу генерал-лейтенант Віктор Муженко, повідомляє прес-служба президента в понеділок, передає Українська правда.

"Савур-Могила є стратегічною висотою на кордоні Луганської, Донецької та Ростовської області Росії, з якої терористи обстрілювали українських військових та ряд населених пунктів, зокрема, Маринівку", - сказано в повідомленні.

Ситуація на сході країни: карта АТО 27 липня

Президент Петро Порошенко висловив упевненість, що ЗСУ "з честю виконають поставлену задачу і невдовзі на звільнених територіях буде відновлене мирне життя".



Довідка з Вікіпедії



Савур-могила — курган, висотою 277,9 м над рівнем моря, за 12 км на південь від міста Сніжне. Розташована на кордоні трьох областей — Луганської, Донецької та Ростовської області Російської Федерації. Перебуває в межах регіонального ландшафтного парку «Донецький Кряж».

У роки Другої світової війни проходили запеклі бої за контроль над Савур-могилою, як важливою стратегічною висотою. У 1941—42 р. її захищали радянські війська, а влітку 1943 тут був головний спостережний пункт німецьких військ на Міуському фронті. Бої тут були одні із найзапекліших. Тільки в серпні 1943 року радянським військам вдалося взяти висоту. На згадку про ці події тут створено меморіальний комплекс. У 2008 році закладено капсулу з повідомленням прийдешньому поколінню, яку мають розкрити у 2043 році на честь 100-річчя визволення Донбасу від німецько-фашистських загарбників.

У 2014 році (до 28.07.2014) була захоплена терористами, була місцем активних боїв під час проведення АТО.

28 липня 2014 року Сили АТО взяли під контроль Савур-Могилу.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ