Ми у Facebook
29.07.2014, 10:13

Терористи намагаются відбити Савур-Могилу

Бойовики лізуть на Савур-Могилу і драпають до Росії.
Бойовики роблять спробу відбити втрачену раніше висоту - Савур-Могилу і готуються до оборони на інших напрямках. Разом з тим, частина їх вже деморалізована і готується втікати до Росії, передає Укрінформ.

Про це повідомив на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук керівник Центру військово-політичних досліджень, координатор групи "Інформаційний Спротив" Дмитро Тимчук.

Новини з фронту: Оперативна інформація від рівненського ОК «Північ» із зони АТО

"Ситуація в зоні АТО залишається складною. Після визволення силами АТО ряду районів у зоні проведення операції терористи провели декілька контратак з метою повернути втрачені позиції. Найбільш жорсткі контратаки бойовиків зафіксовані в районі Саур-Могили, раніше відбитої українськими силовиками", - йдеться в повідомленні.

Терористи також готуються обороняти н.п. Первомайськ, Алчевськ і Стаханов. "Тут обладналися укріпрайони, прибуває техніка і озброєння, проводиться насильницька «мобілізація» серед місцевих жителів", - зазначає експерт.

Як бійці 51-ї опинились на території Росії?

Разом з тим, значна кількість бойовиків з числа місцевого населення готується залишити територію України. "У районі н.п. Перевальськ зафіксовано формування колони з терористами і членами їх сімей, що готуються виїхати до Росії", - констатує він.

Як повідомляв OGO.ua, Збройні сили України взяли під контроль Савур-Могилу, що в Донецькій області. Савур-Могила є стратегічною висотою на кордоні з російською Ростовською областю. Звідси терористи вели обстріл українських військових і ряду населених пунктів, зокрема Маринівки.





На правах реклами