Ми у Facebook
29.07.2014, 21:05

ЄС погодив нові санкції щодо Росії

У ЄС пояснили санкції проти РФ: "насилля виходить з-під контролю"
Євросоюз погодив обмежувальні заходи щодо Росії, націлені на її нафтову індустрію, оборонну галузь, продукцію подвійного призначення і тонкі технології. Про це повідомляє УНН.

Санкції будуть введені на три місяці, після чого Євросоюз знову оцінить ситуацію. Очікується, що найбільше постраждають "Газпром" і "Роснефть", яким необхідні західні технології для видобутку на арктичному шельфі.

Окрім того, ЄС офіційно підтвердив включення до списку санкцій по Україні 8 фізичних осіб і 3 юридичних. Імена та назви тих, хто потрапив під дію санкцій, будуть названі завтра.

Вашингтон назвав Путіна винним у трагедії з «Боїнгом»

"Коли спіраль насильства виходить з-під контролю і призводить до вбивства майже 300 мирних жителів, ситуація вимагає термінових і рішучих заходів реагування. Європейський союз виконуватиме свої зобов'язання щодо захисту і забезпечення безпеки своїх громадян, а також підтримуватиме своїх сусідів і партнерів", - пояснили лідери ЄС мотиви термінового впровадження секторальних санкцій проти РФ.

Путин обозначил свои планы по захвату украинских территорий во время выступления по ТВ — политтехнолог

Водночас Євросоюз готовий скасувати економічні санкції проти РФ, коли Росія, на його думку, почне активно брати участь у пошуках рішення української кризи. Про це йдеться в заяві голови Євроради Германа ван Ромпея та голови Єврокомісії Жозе Мануела Баррозу.





На правах реклами