Ми у Facebook
30.07.2014, 10:09

Успішне просування сил АТО викликає паніку у терористів

Вчора, 29 липня, силовики звільнили від бойовиків Авдіївку в Донецькій області і проводять операцію зі звільнення міста Первомайськ.
Також вони почали "зачистку" міста Ілловайськ, повідомляє прес-центр АТО у середу у зведенні за попередню добу.

"Вчора, 29 липня, було звільнено від російських найманців населений пункт Авдіївка Донецької області. Розпочато зачистку міст Ілловайськ, і проводиться операція зі звільнення міста Первомайськ", - сказано в повідомленні.

Новини з фронту: ОК "Північ" забезпечує "зелений коридор" для луганчан


Водночас, у штабі АТО констатують, що бойовики намагаються утримати під своїм контролем Донецьк і Горлівку, пише "Українська правда"

"Терористи намагатимуться здійснити перегрупування з метою недопущення оточення силами АТО зосередження бойовиків у районі Первомайськ, Стаханов, Алчевськ та місті Луганськ", - прогнозують силовики.

"Окремі групи маргиналів намагаються втримати підконтрольні ділянки держкордону України з метою отримання безперешкодного надходження військової техніки, озброєння та боєприпасів з території Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

Як заявляє прес-центр АТО, "успішне просування сил АТО викликає паніку у терористів".

"Розуміючи, що програють, вони намагаються застосовувати фашистську тактику "випаленої землі" та терору проти мирного населення, щоб знизити опір місцевих мешканців", - заявляють у АТО.

"Сили АТО під час визволення населених пунктів свідомо не застосовують усі наявні можливості вогневого ураження. Не використовується важка техніка, артилерія та авіація", - наголошують там.

"Важка зброя значно спростила б проведення військових операцій зі звільнення міст та сіл. Проте це могло б привести до жертв серед мирного населення. Українська армія не може цього допустити. Воїни Збройних сил України свідомо ідуть на ризик заради того, щоб врятувати життя дітей, жінок, простих громадян держави", - запевняють силовики.

Ситуація на сході країни: карта АТО 29 липня


Як пояснюють у прес-центрі АТО, "російські терористи, найманці з Чечні, Сербії, Осетії не збираються жити на Донбасі… тому вони готові вбивати дітей, наші родини, руйнувати наші міста, оселі, руйнувати фабрики та заводи, вчиняти злочини за вказівкою Кремля"





На правах реклами