Ми у Facebook
30.07.2014, 11:11

Сьогодні День ангела святкують Марини та Маргарити

30 липня православна церква вшановує пам'ять святої великомучениці Марини (греко-католики - Маргарити) - захисниці від наклепів і духів злоби.
Свята великомучениця Марина (Маргарита) Антиохійська загинула від рук язичників на початку IV століття, але вже в тому ж сторіччі почалося шанування святої великомучениці як рятівниці від багатьох бід, пов'язаних із беззаконням і несправедливим суддівством. Особливо ж її заступництво потрібно тим, хто потребує захисту від духів злоби і наклепницьких помислів і наклепів. Вважається, що від мощей великомучениці отримують зцілення душевнохворі.

Вітання з Днем ангела: вірші та смс

День пам'яті святої великомучениці Марини (Маргарити) Антіохійської - 17/30 липня.

В чому допомогає свята

Свята Марина, як і багато святих, при зверненні до неї подає молитвами своїми до Господа Бога зцілення від недуг душевних і тілесних, виправлення і прощення грішникам, благаючим її про допомогу і порятунок. Для тих, чия діяльність пов'язана з землеробською працею, молитва до неї надасть допомогу в збереженні посівів від негоди: граду, урагану, посухи, від нальоту сарани, нашестю гусениць та інших комах, які можуть погубити врожай.



Мощі великомучениці Марини зберігалися в Константинополі до взяття міста хрестоносцями в 1204 р.

День ангела: календар іменин на 21 - 31 липня

Західна церква вшановує Марину, називаючи її Маргаритою Антіохійською. Багато храмів присвячені її імені.






На правах реклами