Ми у Facebook
10.08.2014, 09:20

Обираємо смачну та соковиту диню: 7 порад [+Фото]

Літо - гаряча пора, коли ми намагаємося поїсти багато фруктів та овочів. Улюблені дині та кавуни смакують усім, але як же їх правильно обрати?
Пропонуємо підбірку корисних порад: як правильно обрати диню

1. Диня повинна бути чистою, без плям і тріщин, рівномірний колір без різних забарвлень.

2. Аромат дині. Принюхавшись, Ви відчуєте аромат, якщо так - диня спіла! Дозріла диня пахне ваніллю, ананасом і навіть грушею. Якщо вона не пахне нічим, або пахне лише зеленню, не сумніваючись, відкладайте таку диню в сторону. До речі, чим вище температура повітря, тим сильніше повинен бути запах дині. Тому на ринку в спеку більше шансів вибрати більш стиглу диню, ніж у магазині.

3. Лясніть диню долонею. Диня має видати глухий звук. Саме глухий звук, а не дзвінкий, не плутайте з кавуном.

Як тепер платитимуть за гарячу воду

4. При стисканні шкіра дині повинна пружинити. Якщо після натискання залишилась вм'ятина, то цій дині пора на смітник.

5. Знову шкірка. Ви нігтем можете без зусиль здерти шкірку.

6. «Носик» і «хвостик». Можна також пальцем торкнутися «носика» дині - слід від квітки. Він повинен бути трохи м'яким. Якщо дуже м'який - вже перезріла, якщо твердий - зелена. А «хвостик» - слід від стебла на протилежному кінці плода - у стиглої дині повинен бути сухим та товстим.

7. Ніколи не купуйте розрізану диню та не дозволяйте при Вас її розрізати. Навряд чи у продавця ідеально чисті руки, та й за стерильність ножа ніхто не поручиться.







На правах реклами