Ми у Facebook
31.07.2014, 12:32

У Рівному планують ввести “Єдиний квиток” для проїзду в тролейбусах

Рівненський транспорт хочуть перевести на якісно новий рівень. Інвестиційна фірма планує ввести в обласному центрі нову систему "Єдиний квиток" - картку, за допомогою якою можна проводити розрахунки в тролейбусах.
Інвестиційний проект, у рамках якого передбачена закупівля нових тролейбусів для міських перевезень, встановлення автоматизованої системи оплати та контролю за проїздом, прагне реалізувати у Рівному південнокорейська компанія MST Global Inc.

У столиці Південної Кореї Сеулі така система працює вже майже 20 років, єдиним квитком користуються в багатьох країнах Європи, а з квітня таке почали впроваджувати у білоруському Мінську. Наразі східний інвестор веде перемови із великими українськими містами – Києвом та Львовом. Однак, говорять представники фірми, вони змогли вмовити інвесторів направити пропозиції ще й до Рівного. Для міста, кажуть, технічних навантажень у проекті не буде ніяких: фірма на громадський транспорт сама встановлює зчитувальні пристрої і забезпечує обласний центр пунктами з продажу та поповнення спеціальної проїзної картки.

ФОТОФАКТ - Російський банк у Рівному облили червоною фарбою


– Якісно покращити обслуговування пасажирів можливо лише за умови введення системи безготівкового розрахунку за проїзд, — переконує ініціатор проекту Роман ЧОКАН. Завдяки системі “Єдиний квиток” водій зможе займатись виключно безпечним перевезенням пасажирів. Впровадження безготівкового розрахунку вирішить близько 90% тих проблем, з котрими стикаються перевізники та пасажири.

Такі рішення дозволять звільнити водія від роботи із грошима, відтак зникне корупційна складова в роботі транспорту. Безготівковий розрахунок дозволить чітко знати про кожну копійку сплачену за проїзд в транспорті. Система навігації дасть змогу вносити зміни в організації маршрутів руху.

У Рівному на Білій та Млинівській затори через жнива [+Фото]


Це дозволить змінити підхід до ціноутворення, адже питання вийде за межі “політичних рішень” і буде виключно регулюватись ринком. Зокрема, електронний квиток дозволить врегулювати відшкодування міською радою витрат перевізникам за безоплатний проїзд пільговиків.

Зараз перевізники змушені просити підняти ціну на проїзд, через подорожчання палива. Коли введуть електронний квиток, буде чітко видно витрати на перевезення пасажирів. Буде прозорим механізм відшкодування коштів перевізникам за перевезення пільговиків. У такому разі уже міська рада виступатиме ініціатором зміни тарифу. Крім того, після вводу системи фірма готова залучити інвесторів для купівлі нових тролейбусів. Мова йде про близько 8 мільйонів доларів, це приблизно 50 нових тролейбусів.





На правах реклами