Ми у Facebook
01.08.2014, 10:53

Тривалість передвиборчої кампанії скоротили до 45 днів

Дострокові вибори до українського парламенту можуть відбудуться восени, і тривалість передвиборчої кампанії триватиме не 60, а 45 днів.

Президент України Петро Порошенко, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов та прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк і лідери депутатських фракцій і груп домовилися скоротити термін виборчої кампанії на позачергових виборах Ради з 60 до 45 днів. Пише korrespondent.net

Депутати працюватимуть на голій ставці - мінус 10 тисяч

"За інформацією голови Верховної Ради України Турчинова, під час наради йшлося про проведення дострокових парламентських виборів в 2014 році. Враховуючи прийняття парламентом закону про внесення змін до Державного бюджету на поточний рік, істотне скорочення бюджетних витрат учасники зустрічі дійшли згоди щодо необхідності здешевлення виборчих процедур і зменшення у зв'язку з цим строку проведення виборчої кампанії з 60 до 45 днів", - йдеться в повідомленні прес-служби парламенту.

Рада залишила Яценюка прем’єром

Також повідомляється, що керівництвом країни були досягнуті домовленості щодо підготовки узгодженого проекту змін до виборчого закону. Домовилися також про проведення консультацій з приводу введення пропорційної виборчої системи з відкритими виборчими списками, відновлення виборчих блоків як суб'єктів виборчого процесу щодо інших виборчих процедур.

Раніше Президент України Петро Порошенко заявив, що можливість дострокових парламентських виборів стала більш реальною.





На правах реклами