Ми у Facebook
04.08.2014, 14:22

Українські військові, які вимушено перейшли кордон, не просили притулку в Росії - Радбез

Російське видання РІА "Новости" із посиланням на Федеральну службу безпеки Росії повідомило, що сьогодні вночі 438 українських військових перейшли на територію РФ, перед цим "знищивши свою зброю і склади з боєприпасами". За інформацією рупора Кремля, бійці попросили притулку в Росії.
Натомість речник Інформаційно-аналітичного центру Ради нацбезпеки й оборони Андрій Лисенко наголосив, що жоден з групи бійців АТО, що після вичерпання боєзапасу були змушені перейти на територію Росії, не просив притулку в РФ, передає Укрінформ.

«Там дійсно є представники ЗСУ і прикордонної служби, проте інформації, що начебто вони попросили якогось притулку, взагалі немає, - заявив Лисенко.

Ситуація на сході країни: карта АТО 4 серпня

За його словами, з бійцями підтримується зв'язок «через дипломатичні канали». «З ними зараз працює наш представник від МЗС, ведуться перемовини про те, щоб їх повернути на територію України», - зазначив речник.

Завтра на Рівненщині попрощаються ще з одним героєм

При цьому Лисенко не назвав точну кількість силовиків, які були вимушені перейти на територію Росії. Однак він зазначив, що «більша частина військовослужбовців успішно виконала завдання командування АТО та вийшли у безпечне місце для направлення в пункти відновлення боєздатності».

Чи можна виїхати із зони АТО: Донецьк, Горлівка, Луганськ [+Відео]

Як повідомляв прес-центр АТО, група військовослужбовців 72-ї моторизованої бригади була вимушена відступити на територію Росії через те, що у них закінчилися боєприпаси під час бою з терористами.





На правах реклами