Ми у Facebook
04.08.2014, 18:07

Янукович у Євросуді доводить, що він легітимний президент України

Четвертий президент України Віктор Янукович у своєму позові до Суду Європейського Союзу у Люксембурзі з вимогою скасувати запроваджені проти нього 5 березня санкції ЄС називає себе єдиним легітимним президентом України. Про це йдеться у тексті позову, оприлюдненому в Офіційному журналі ЄС.

У своєму позові В.Янукович говорить, що є "легітимним і демократично обраним Президентом України, а формулювання "екс-президент" йде всупереч закону України та міжнародному праву, а так званий "тимчасовий президент і уряд" не були законно і демократично обраними і отримали владу незаконно силою, всупереч законності, демократичним принципам і норма міжнародного права", передає УНН.

Друга прес-конференція Віктора Януковича у Росії (Відео)

Крім того, екс-президент вважає замороження його рахунків у ЄС неправомірним, оскільки "на момент запровадження санкцій проти нього українські правоохоронні органи не вели слідство за підозрою у незаконному відчуженні державних коштів та виведенні їх за кордон", і це є "порушенням права власності, гарантованого Хартією основних прав Європейського Союзу".

«Сім’я» Януковича з Волині вивозить сотні мільйонів

Зауважимо, що два сини В.Януковича – Віктор та Олександр - подали ідентичні позови до Суду Європейського союзу.





На правах реклами