Ми у Facebook
10.08.2014, 11:52

Що відбувається з бізнесом президента Петра Порошенка + ІНФОГРАФІКА

Великий бізнес і велика політика неминуче ведуть до конфлікту інтересів. Щоб цього не відбувалося, чиновники-мультимільйонери намагаються дистанціюватися від бізнесу: продати, передати в управління і т.д.
Нинішніх мешканців Адміністрації президента відрізняє від всіх попередників те, що вони починають (а не закінчують) роботу на Банковій, вже будучи мільярдерами і мультимільйонерами.

Сумарний статок президента, глави і замів його адміністрації наближається до $3 млрд. Підприємці, які встигли сколотити багатомільйонні статки, прийшли не тільки в Адміністрацію президента: вони є в Нацбанку, Кабміні, столичній мерії.

ЛІГАБізнесІнформ з'ясувала, що Петро Порошенко зробив зі своїм бізнесом.

У п'ятого президента України бізнес-інтереси в багатьох галузях: кондитерській - корпорація Roshen, сільському господарстві і харчовій промисловості (група Агропродінвест), фінансах (Міжнародний інвестиційний банк), ЗМІ (5 канал), сфері послуг (спорткомплекс 5 елемент) і ін.

Результати виборів: як голосували у регіонах України

Для збільшення - натисніть:












За підрахунками Forbes, сумарна вартість всіх активів Порошенко становить $ 1,3 млрд. Левова частка цієї суми припадає всього на одну компанію - кондитерський бізнес президента Корпорацію Roshen.

Для збільшення - натисніть:












Порошенко дав команду запуску 3G Інтернету в Україні

У коментарі ЛІГАБізнесІнформ прес-секретар корпорації Roshen Інна Петренко повідомила, що корпоративні права Roshen, що належать президентові, передані і управляються ПАТ "Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд "Прайм Ессетс Кепітал".

На початку своєї передвиборчої кампанії Порошенко пообіцяв у разі перемоги продати Roshen. Поки що покупців не видно.

"Звичайно, зараз дуже невідповідний час для продажу, - говорить інвестбанкір з великої компанії. - Думаю, Порошенко буде тягнути час. Така угода може готуватися і рік, і два".

Чому досі не знайшли Януковича?

У прес-службі президента, м'яко кажучи, дали дуже розпливчасту відповідь на питання про те, на якому етапі перебуває продаж Roshen і коли можна очікувати завершення угоди: "Переконані, що найближчим часом інтерес громадськості щодо подальшої долі його бізнесу, в тому числі по розпорядженню активами в ПАТ "Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд "Прайм Ессетс Кепітал", буде задоволений".

Для збільшення - натисніть:





















На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ