Ми у Facebook
08.08.2014, 16:03

Погода на серпень: Коли чекати прохолоди

Українські синоптики прогнозують дуже жарку і суху погоду в Україні до середини серпня.
Із 15-16 серпня в країні очікується незначне зниження температури. Про це розповів директор Гідрометцентру Микола Кульбіда в понеділок, 4 серпня, повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"За попередніми даними, до середини місяця будь-яких істотних змін температурного режиму не буде. 15-16 серпня ймовірне зниження максимальної температури на 5-8 градусів, а перед цим повинні пройти короткочасні грозові дощі в західних, північних і центральних регіонах України", - зазначив Кульбіда.

Погода у Рівному на 5-8 серпня

На поточному тижні в більшості регіонів України збережеться дуже суха і спекотна погода. Лише в західному регіоні очікуються короткочасні грозові дощі, максимальна температура там складатиме + 28-30°С. У більшості регіонів повітря прогріється до + 32 ... +37°С, а на півдні і південному сході навіть досягне + 38-39°С.

Літо 2014: прикмети на негоду, дощ і похолодання

"Таким чином, з небезпечних гідрометеорологічних явищ, які спостерігатимуться на наступному тижні, очікуються високий температурний режим і висока пожежна небезпека в природних екосистемах", - зазначив Кульбіда.

За прогнозами синоптиків, жарко буде в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях. Температура повітря в даних областях протягом тижня становитиме + 37-39°С. В інших регіонах вона буде нижчою, переважно до + 35°С, а місцями + 35-36°С.

На Рівненщині заборонили відпочивати у лісі

Директор Укргідрометцентру зазначив, що температура, яка встановилася в даний час в Україні, на 4-8 градусів вище норми. Але такі аномалії в умовах загального глобального потепління повторюються досить часто в літній період і скоро можуть стати нормою для українського літа.





На правах реклами