Ми у Facebook
06.08.2014, 07:18

Рівненські волонтери вимагають прибрати Майдан в центрі міста

Волонтери групи "Допомога армії - Рівне" вимагають від місцевої влади вжити усіх заходів, щоб прибрати намет з Майдану незалежності. Активісти вважають, що така окупація Майдану компрометує Революцію Гідності. Всі бажаючі можуть підписати це звернення.

Відкрите звернення

Зараз наша країна переживає не прості часи. Але хвиля народного єднання та взаємодопомоги є запорукою успішної перемоги українського народу в боротьбі з російською окупацією. Рівняни розуміють, що «Революція гідності» ще не закінчилась, вона триває постійно. Активісти як ніколи згуртовані і разом наближають перемогу у війні з Росією. До руху з забезпечення рівненських військовослужбовців залучено більше 200 волонтерів у Рівному та майже тисяча у області. Всі вони не мають часу на показуху і працюють з раннього ранку до пізньої ночі. Тільки б у рівненських солдатів було все необхідне для найшвидшої перемоги над російським тероризмом. Кожен доброволець розуміє, що Майдан зараз на волонтерських складах для армії, а Грушевського та Інституцька зараз на Донбасі.

Група волонтерів «Допомога армії – Рівне» займається підтримкою армії вже понад три місяці. За цей час нашим солдатам відправлено понад 150 тонн провізії, чимало форми, захисної амуніції, пристроїв нічного бачення, два тепловізора та безпілотник. Не меншими є здобутки і інших волонтерських груп і районах області. Крім того волонтери налагодили ефективну співпрацю з органами влади та військовими. Вся робота здійснюється чітко і прозоро. Звичайно, обсягів зібраної допомоги часто не вистачає, щоб покрити всі потреби військових, але волонтер щодня удосконалюють свою роботу.

Особливо образливо на цьому фоні виглядають ті речі, які зараз відбуваються на майдані Незалежності. Залишки наметового містечка зараз окупувала мало чисельна група осіб, які називають себе «майданівцями». Хоча жодного відношення проведення Євромайдану у Рівному вони не мають. Ці люди не відомі ні журналістам, ні активістам, ні громадськості. Справжні лідери місцевого Майдану давно пішли звідти і займаються кориснішими для громади справами. Це вони можуть підтвердити.

ВІДЕО - У Рівному зняли патріотичний ролик на підтримку армії


Тим часом малочисельна низка невідомих осіб не тільки називає себе лідерами майдану, але й невідомо для чого встановлює на центральній площі міста величезні намети, які вже починають нагадувати циркове шатро з клоунами? Навіщо ці намети в центрі міста зараз? Якщо такі дорого вартісні намети потрібні більше для наших солдатів на полігонах та в зоні АТО.
Ще більше обурює те, що низка невідомих осіб нібито збирається організовувати в цих наметах збір допомоги для солдатів та координувати все це на рівні області? Навіщо все це, якщо в області волонтери вже працюють понад три місяці і між ними та органами влади налагоджена співпраця та координація.

Ми закликаємо:
1. Невідомих осіб відмовитися від окупації Майдану та не компрометувати Революцію Гідності.
2. Органи місцевої влади мають вжити рішучих заходів, щодо припинення цього неконтрольованого безладу в центрі міста. А також з’ясувати на якій підставі невідомі особи захопили майдан Незалежності та руйнують його покриття.
3. Закликаємо активістів Рівного зібратися на міську толоку та прибрати майдан Незалежності від сміття та інших непотрібних речей.

Ми, волонтери наголошуємо, що Майдан це не намети і само піар окремих людей, а прагнення рівнян до змін. І майдан за потреб збереться знову. Для цього не потрібні намети.

З повагою група волонтерів «Допомога армії-Рівне».

P.S. Кожен охочий в коментарі може підписати дане звернення, а також запропонувати час толоки.


Обговорити та підписати звернення можна у групі "Рівненщина політична" у фейсбук. Координатор - Юрій Дюг.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ